CYMEVENE IV 500 mg 1 flakon Nedir

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cymevene nedir, Cymevene ne için kullanılır, Cymevene ne ilacı, Cymevene neye yarar, Cymevene ne işe yarar, Cymevene neye iyi gelir, Cymevene kullananlar, Cymevene kullanımı, Cymevene uygulama, Cymevene etkileri, Cymevene faydaları bilgilerini içerir.

2.CYMEVENE IV nedir ve ne için kullanılır?

• Her CYMEVENE kutusunda bir adet flakon bulunur. CYMEVENE, flakon içinde rengi beyaza yakın bir tozdur. Bir flakon, 500 mg’a eşit gansiklovir adlı bir etken madde içerir. Bu toz, bir sıvı içinde çözülüp, damar içine uygulanmak üzere üretilmiştir.

• Gansiklovir, antiviral bir ilaçtır ve sitomegalovirüs (CMV) adı verilen virüsün sebep olduğu enfeksiyonlann tedavisinde kullanılır. Bu virüs, gözün tabakalanndan biri olan retina dahil vücudun herhangi bir bölümüne bulaşabilir. Göze bulaştığı takdirde CMV retiniti (retinanın iltihaplanması) ve görme problemlerine sebep olabilir.

• Bu virüs herkese bulaşabilir. Bununla birlikte, başka hastalıklar veya ilaçlar sebebi ile bağışıklık sistemi zayıflamış (immun sistemi baskılanmış) olan hastalarda, ciddi enfeksiyonlara yol açabilir. CYMEVENE aynca organ nakli yapılmış hastalarda CMV’nin neden olduğu hastalığın önlenmesinde kullanılır.