CUTIVATE % 0.005 30 gr merhem Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cutivate dozu, Cutivate dozaj, Cutivate doz aşımı, Cutivate uygulama, Cutivate kullanım şekli, Cutivate kullanımı, Cutivate kullanım süresi, Cutivate açmı tokmu, Cutivate nedir, Cutivate ne için kullanılır, Cutivate nasıl kullanılır, Cutivate faydaları, Cutivate etkileri, Cutivate günde kaç kez, Cutivate sabah mı akşam mı, Cutivate fazla alınırsa bilgilerini içerir.

(Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde) İnflamatuar Dermatozların Tedavisi: Cutivate merhem, etkilenen deri bölgesine günde bir veya iki kez ince bir film halinde uygulanır. (Bkz. Özel Uyarılar ve Önlemler) Topikal steroidlerin psoriasiste kullanılması rebound nüksler, tolerans gelişmesi, yaygın püstüler psoriasis, cildin azalmış bariyer işlevinden dolayı lokal veya sistemik toksisite gelişme risklerini içeren bir çok nedenden dolayı tehlikeli olabilir. Eğer psoriasiste kullanılırsa hastanın dikkatle izlenmesi gereklidir. Enfekte olmuş inflamatuar lezyonlar tedavi edilirken uygun antimikrobiyal tedavi uygulanmalıdır. Enfeksiyonun yayılması durumunda topikal kortikosteroid çekilmeli ve sistemik antimikrobik ajanlar verilmelidir.

Aşırı Dozaj

Akut aşırı dozaj oluşması pek muhtemel olmamakla birlikte, kronik aşırı dozaj veya yanlış kullanım sonucu hiperkortizolizm belirtileri görülebilir ve bu durumda topikal steroid tedavisi yavaşça kesilmelidir. Bununla birlikte akut adrenal supresyon riski yüzünden tedavi tıbbi gözetim altında yapılmalıdır.

Saklama Koşulları 30oC'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Dondurmayınız.

ÇOCUKLARIN ULAŞAMAYACAKLARI YERLERDE VE AMBALAJINDA SAKLAYINIZ.