CRUTER 50 mg/5 ml oral süspansiyon için granül 100 ml Endikasyonları

Aset Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cruter endikasyonları, Cruter tedavisi, Cruter ne işe yarar, Cruter neye yarar, Cruter ne için kullanılır, Cruter nedir, Cruter faydaları, Cruter ne ilacı, Cruter ne zaman kullanılır, Cruter kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

CRUTER süspansiyon, geniş bir aralıktaki Gram-negatif ve Gram-pozitif mikroorganizmalara bakterisit etkili sefalosporin grubu bir antibiyotiktir. Aşağıda belirtilen enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

• Alt solunum yolu enfeksiyonlarında (akut bronşit, toplumda kazanılmış pnömoni, kronik bronşitin akut bakteriyel alevlenmesi): Hastalık nedeni organizmalar Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae (beta laktamaz üreten suşlar dahil), Moraxella (Branhamelia) catarrhalis.

• Üst solunum yolları enfeksiyonlarında (farenjit, bademcik iltihaplanması, akut orta kulak iltihabı, akut maksillar sinüzit): Hastalık nedeni organizmalar Streptococcus pyogenes, Haemophilus influenzae (beta laktamaz üreten suşlar dahil), Streptococcus pneumoniae (penisilin dirençli suşlar hariç), Moraxella (Branhamelia) catarrhalis (beta laktamaz üreten suşlar dahil).

• Seksüel yolla bulaşan hastalıklarda (akut komplike olmayan ureteral ve

servikal gonore): Hastalık nedeni organizma Neisseria gonorrheae

(penisilinaz üreten suşlar dahil).

• Kadınlarda görülen akut komplike olmayan ano-rektal enfeksiyonlarda: Hastalık nedeni organizma Neisseria gonorrheae (penisilinaz üreten suşlar dahil).

• Üriner enfeksiyonlarda (sistit): Hastalık nedeni organizmalar Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Staphylococcus saprophyticus.