CRIXIVAN 400 mg 180 kapsül Kontrendikasyonları

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Crixivan Kontrendikasyonları, Crixivan Sakıncaları, Crixivan etkileri, Crixivan alerji, Crixivan kullanım alanları, Crixivan zararları, Crixivan belirtileri, Crixivan kullanım süresi, Crixivan kullanım şekli, Crixivan etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

-Etkin maddelere ya da yardımcı maddelerden herhangi birisine karşı aşırı duyarlılıkta,

-Ritonavir ile birlikte veya hariç indinavir, terapötik aralıkları dar ve CYP3A4 substratları olan tıbbi ürünlerle eş zamanlı uygulanması (CYP3A4’ün hem CRIXIVAN hem de ritonavir ile inhibisyonu bu ilaçların plazma konsantrasyonlarını yükselterek potansiyel olarak ciddi veya yaşamı tehdit eden reaksiyonlara yol açabilir.),

-Ritonavir ile birlikte veya hariç CRIXIVAN; amiodaron, terfenadin, sisaprid, astemizol, alprazolam, triazolam, oral yolla uygulanan midazolam (parenteral yolla uygulanan midazolam hakkında uyarı için bkz. bölüm 4.5), pimozid, ergot türevleri, simvastatin veya lovastatin ile eş zamanlı uygulanması, (bkz. bölüm 4.4).

-Düşük doz ritonavir ile birlikte veya ritonavir olmadan CRIXIVAN’ın rifampisin ile kombinasyonu kontrendikedir (bkz. bölüm 4.5).

-İndinavirin St. John’s wort - Hypericum perforatum (sarı kantaron) içeren bitkisel preparatlarla birlikte uygulanması kontrendikedir (bkz. bölüm 4.5).

Ayrıca, indinavir ve ritonavir, alfuzosin, meperidin, piroksikam, propoksifen, bepridil, enkainid, flekanid, propafenon, kinidin, füsidik asit, klozapin, klorazepat, diazepam, estazolam ve flurazepam ile birlikte uygulanmamalıdır.

Ritonavir ağırlıklı olarak karaciğerde metabolize edilip atıldığından, dekompanse karaciğer hastalığı olan kişilere indinavir ile birlikte ritonavir verilmemelidir (bkz. bölüm 4.4).