COMBO 50 mg 4 film tablet Kullananlar

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.COMBO kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

COMBO'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

COMBO'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

  • COMBO’nun geçici olarak tansiyonunuzu (kan basıncınızı) düşürücü etkileri olabilir.Çoğu kimsede bu durumun ilgili sonuçları azdır ya da hiç yoktur. Ancak özellikletansiyon düşüşlerine hassas, kalp damarlarında tıkanma ile veya vücudun tansiyonu(kan basıncının) kontrolünde ciddi bozulma ile kendini gösteren nadir hastalıkları olankişilerde cinsel aktiviteye eşlik edecek bu etkilerin doktorunuzca değerlendirilmesigerekir.
  • Orak hücre anemisi (kırmızı kan hücrelerindeki bir anormallik), lösemi (kanhücrelerinin kanseri), multipl myelom (kemik iliği kanseri) veya peniste herhangi birhastalık veya biçim bozukluğunuz varsa. Sertleşme sorununuz için ilaç kullanırken budurumlar özel dikkat gerektirebilir.
  • Mide ülseriniz veya bir kanama bozukluğunuz (hemofili gibi) varsa.
  • Görmenizde ani bir azalma veya görme kaybı yaşarsanız COMBO kullanmayıdurdurunuz ve derhal doktorunuza bildiriniz. Özellikle yaşlı hastalarda gözün ağtabakasındaki toplardamarlarda tıkanma riski artmaktadır.
  • Duymanızda ani bir azalma veya sağırlık yaşarsanız COMBO kullanmayı durdurunuzve derhal doktorunuza bildiriniz.
  • Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

    Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

    COMBO ile birlikte sertleşme sorunu için kullanılan başka ilaçlar kullanmamalısınız. COMBO’yu sildenafil veya diğer PDE5 inhibitörlerini içeren, akciğerlerdeki kandamarlarında yüksek kan basıncının (pulmoner arteriyel hipertansiyon-PAH) tedavisi içinkullanılan ilaçlarla kullanmamalısınız.

    Sertleşme sorununuz yoksa COMBO almamalısınız.

    Kadınsanız COMBO kullanmayınız.

    Böbrek veya karaciğer probleminiz varsa doktorunuza bildiriniz. Doktorunuz dozu düşürmeye karar verebilir.

    COMBO'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    COMBO'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    Fazla alkol alınması, sertleşme yeteneğini geçici olarak azaltabilir. İlacınızdan maksimum fayda sağlamak için cinsel aktiviteden önce fazla miktarda alkol tüketmeyiniz.

    Hamilelik

    COMBO kadınların kullanımı için değildir.

    Emzirme

    COMBO kadınların kullanımı için değildir

    Araç ve makina kullanımı

    COMBO baş dönmesine neden olabilir ve görmeyi geçici olarak etkileyebilir. Bu nedenle araç ve makine kullanırken dikkatli olunuz.

    COMBO'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

    Bu tıbbi ürün her tablette 0,82-1,12 mg sodyum ihtiva eder. Bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir etki beklenmemektedir.

    Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
  • COMBO, nitrogliserin, isosorbid mononitrat, isosorbid nitrat, pentaeritritol tetranitrat,eritritol tetranitrat, isosorbid dinitrat / fenobarbital gibi nitratların veya amil nitrat veyabutil nitrat gibi nitrik oksit açığa çıkaran ilaçların etkilerinin ciddi biçimde artmasınaneden olabilir. Bu ilaçlar, sıklıkla göğüs ağnsı ile kendini gösteren bir kalp ve damarhastalığının (anjina pektoris) tedavisi için kullanılan ilaçlardır. Bu ilaçlarıkullanıyorsanız COMBO KULLANMAMALISINIZ.
  • COMBO’nun; AIDS (HIV) tedavisi için kullanılan bir ilaç olan ritonavir ile birliktekullanımı tavsiye edilmemektedir.
  • Yüksek tansiyon (kan basıncı) veya prostat problemleri nedeniyle alfa-blokör tedavisialmakta olan hastalarda ayağa kalkarken baş dönmesi veya hafifleme hissi görülebilir.Bunlar otururken veya hızla ayağa kalkarken görülen tansiyon (kan basıncı) düşmesiolarak tanımlanan postural hipotansiyonun belirtileridir. COMBO ile birlikte alfa-blokör kullanan bazı hastalarda bu belirtiler görülmüştür. Bu genellikle COMBOalımından sonra, 4 saat içerisinde, ortaya çıkmaktadır. Bu gibi semptomların görülmeihtimalini azaltmak için COMBO tedavisine başlamadan önce alfa blokör dozunuzuher gün düzenli olarak alıyor olmanız gerekmektedir. Doktorunuz tedavinizeCOMBO’nun 25 mg’lık dozu ile başlamanızı önerebilir.
  • COMBO başlıca karaciğerde bu organa özel enzimler tarafından işlemden geçirilerekvücuttan uzaklaştırılabilir hale getirilir. Bu sebeple aym yolla vücuttanuzaklaştırılabilir hale getirilen diğer bazı ilaçlar (Bir makrolid antibiyotik olaneritromisin, AIDS (HIV) tedavisi için kullanılan bir ilaç olan sakinavir, mantarhastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar olan ketokonazol ve itrakonazol, mideülseri tedavisinde kullanılan bir ilaç olan simetidin, verem tedavisinde kullanılan birantibiyotik olan rifampisin, özel akciğer hastalıklarında kullanılan bir ilaç olanbosentan) ve greyfurt suyu COMBO ile birlikte kullanıldığında COMBO’nun vücuttanuzaklaştırılmasını geciktirebilir. Bu ilaçlar ile birlikte kullanıldığında COMBO’nunetkisi ve yan etkileri artacağı için; bu ilaçları kullanan hastalar 25 mg’lık düşükbaşlangıç dozunu kullanmalıdır.
  • Eğer reçetelı veya reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda