COMBIVIR 60 tablet Uyarılar

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Combivir uyarılar, Combivir zararları, Combivir önlemler, Combivir riskler, Combivir yan etkisi, Combivir alerji, Combivir alkol, Combivir hamileler, Combivir emzirme, Combivir araç kullanımı, Combivir fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Bu bölüm, hem lamivudin hem de zidovudin ile ilgili özel uyan ve önlemleri içermektedir. COMBIVIR kombinasyonu ile ilgili ilave uyarı ve önlem bulunmamaktadır.

Doz ayarlaması gereken durumlarda, lamivudin ve zidovudinin ayrı preparatlarının kullanılması önerilmektedir. Bu gibi durumlarda hekim, her ilacın kendi reçete bilgisine başvurmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Lamivudin ve zidovudinin araba ve makine kullanma becerisi üzerine etkilerini araştıran bir çalışma bulunmamaktadır. Üstelik, lamivudin ve zidovudinin yalnız farmakolojik özelliklerine dayanarak bu gibi aktiviteler üzerindeki etkisi tahmin edilememektedir.

Buna karşılık, hastanın makine ve araba kullanma becerisi dikkate alınırken, hastanın klinik durumu ve lamivudin ile zidovudinin yan etki profili akılda bulundurulmalıdır.