COMBICID 250mg/5ml 100 ml süspansiyon Uyarılar

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Combicid uyarılar, Combicid zararları, Combicid önlemler, Combicid riskler, Combicid yan etkisi, Combicid alerji, Combicid alkol, Combicid hamileler, Combicid emzirme, Combicid araç kullanımı, Combicid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Geçmişinde penisilin ve/veya birçok allerjene aşırı hassasiyeti olan kişilerde penisilin kullanımına bağlı, bazen fatal, aşırı duyarlılık reaksiyonları bildirilmiştir. Bu yüzden penisilin tedavisinden önce geçmişteki penisilin, sefalosporin ve diğer allerjenlere duyarlılık reaksiyonları olup olmadığı dikkatle soruşturulmalıdır. Allerjik bir reaksiyon oluşursa ilaç kesilmeli hemen uygun tedaviye başlanmalıdır. Ciddi anafilaktik reaksiyonlarda adrenalin kullanılmalıdır. Ayrıca oksijen, intravenöz steroidler ve entübasyon dahil hava yollarının açık tutulması sağlanmalıdır.

Diğer antibiyotiklerin kullanımında olduğu gibi, mantarlar dahil duyarlı olmayan organizmaların aşırı üreme belirtileri için devamlı gözlem gereklidir. Süperenfeksiyon görüldüğünde ilaç kesilmeli ve uygun tedaviye başlanmalıdır.

Uzun süre kullanımında böbrek, karaciğer ve hematopoetik sistemlerin periyodik olarak kontrolü tavsiye edilir. Bu yenidoğanlarda, özellikle prematürelerde önemlidir.

Gebelikte kullanımı:

Gebelik kategorisi: B

Hayvan çalışmalarında sulbaktam ya da ampisilinin fertilite üzerine veya fetüse zararlı bir etkisi saptanmamıştır. Ancak insanlarda hamilelik döneminde kullanım emniyeti henüz tespit edilmemiştir.

Laktasyonda kullanımı:

Ampisilin ve sulbaktam düşük konsantrasyonda süte geçerler. Bu nedenle emziren annelerde dikkatle kullanılmalıdır.