COMBICID 250mg/5ml 100 ml süspansiyon Dozu

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Combicid dozu, Combicid dozaj, Combicid doz aşımı, Combicid uygulama, Combicid kullanım şekli, Combicid kullanımı, Combicid kullanım süresi, Combicid açmı tokmu, Combicid nedir, Combicid ne için kullanılır, Combicid nasıl kullanılır, Combicid faydaları, Combicid etkileri, Combicid günde kaç kez, Combicid sabah mı akşam mı, Combicid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

30 kg’ın üstündeki çocuklarda erişkin dozu uygulanır. Erişkinlerde tavsiye edilen sultamisilin dozu günde iki kez 375-750 mg’dır.

30 kg’ın altındaki çocuklarda günlük doz 25-50 mg/kg/gün’dür, iki eşit doza bölünerek 12 saat arayla uygulanır.

Tedavi genellikle ateş düştükten ve hastalık belirtileri kaybolduktan 48 saat sonraya kadar sürdürülür. Tedavi normal süresi 5-14 gün arası değişebilir ancak gerekirse bu süre uzatılabilir.

Tablet yutamayan hastalarda ve bebeklerde oral süspansiyon şekli tercih edilmelidir.

Akut eklem romatizması ve glomerulonefriti önlemek amacıyla, hemolitik streptokoklara bağlı her türlü enfeksiyonun tedavisine en az 10 gün süreyle devam edilmesi tavsiye edilir.

Ciddi renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klirensi <30 ml/dak.) sulbaktam ve ampisilin eliminasyon kinetiği birbirine benzer şekilde etkilenmekte ve birinin diğerine plazma oranları değişmeden kalmaktadır. Böbrek yetmezliğinde doz aralığı, genel ampisilin uygulanmasında olduğu gibi uzatılır.

Süspansiyonun Hazırlanması: Etiket üzerindeki işaret çizgisinin yarısına kadar kaynatılmış, soğutulmuş su koyarak iyice çalkalayınız. Homojen bir dağılım için 5 dakika bekleyiniz. Etiket üzerindeki işaret çizgisine kadar su ekleyerek tekrar çalkalayınız. Sulandırılmış süspansiyon buzdolabında saklanmalı, 14 gün içinde kullanılmayan kısmı atılmalıdır.

KULLANMADAN ÖNCE ŞİŞEYİ İYİCE ÇALKALAYINIZ.

DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ

Beta laktam antibiyotiklerin beyin omurilik sıvısında yüksek seviyelere ulaşması sonucu, konvülsiyonları içeren, nörolojik yan etkiler oluşabilir. Sulbaktam ve ampisilin hemodiyalize edilebilir.