CO-DIOVAN 320/25 mg 28 film tablet Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Co-Diovan nedir, Co-Diovan ne için kullanılır, Co-Diovan ne ilacı, Co-Diovan neye yarar, Co-Diovan ne işe yarar, Co-Diovan neye iyi gelir, Co-Diovan kullananlar, Co-Diovan kullanımı, Co-Diovan uygulama, Co-Diovan etkileri, Co-Diovan faydaları bilgilerini içerir.

2.CO-DIOVAN nedir ve ne için kullanılır?

CO-DİOVAN, 28 adet film kaplı tablet içeren blister ambalajda takdim edilmektedir.

Her bir film tablet, 320 mg valsartan ve 25 mg hidroklorotiyazid içerir.

CO-DIOVAN, yüksek kan basıncının kontrol edilmesine yardımcı olan anjiyotensin-II antagonisti ve idrar söktürücü (diüretik) içerir. Vücutta bulunan doğal bir madde olan anjiyotensin II kan damarlarının daralmasına ve böylece kan basıncının yükselmesine neden olur. CO-DIOVAN içindeki valsartan anjiyotensin IEnin etkisini önler. Sonuç olarak, kan damarları genişler ve kan basıncı düşürülür. Diüretikler, idrar atılımmı artırarak vücuttaki tuz ve su miktarını düşürür. Bu, uzun süreli kullanımda kan basıncını düşürmeye ve kontrol altına almaya yardımcı olur.

CO-DIOVAN, yüksek kan basıncının düşürülmesinde kullanılır. Yüksek kan basıncı kalbin ve atardamarların iş yükünün artırır. Bu durum uzun süre devam ederse, beyin, kalp ve böbrek damarlarını hasara uğratabilir ve inme, kalp yetmezliği ya da böbrek yetmezliği ile sonuçlanabilir. Yüksek kan basıncı kalp krizi riskinin artırır. Kan basıncınızı normal değerlere düşürmek bu hastalıkların gelişme riskini azaltır.

CO-DIOVAN’un nasıl çalıştığı veya bu ilacın size neden reçete edildiği ile ilgili sorularınız var ise, doktorunuza sorunuz.