CLOPITRO 75 mg 28 film tablet Nedir

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clopitro nedir, Clopitro ne için kullanılır, Clopitro ne ilacı, Clopitro neye yarar, Clopitro ne işe yarar, Clopitro neye iyi gelir, Clopitro kullananlar, Clopitro kullanımı, Clopitro uygulama, Clopitro etkileri, Clopitro faydaları bilgilerini içerir.

2.CLOPITRO nedir ve ne için kullanılır?

• CLOPİTRO 75 mg, 28 film kaplı tablet içeren blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Film kaplı tabletler, pembe, yuvarlak ve bikonvekstir.

• CLOPİTRO tabletin etkin maddesi olan klopidogrel, antitrombositer ilaçlar adı verilen bir ilaç sınıfında yer alır. Trombositler, kırmızı ve beyaz kan hücrelerinden daha küçüktürler ve kan pıhtılaşması sırasında kümeler oluştururlar. Antitrombositer ilaçlar, bu kümelenmeyi engelleyerek, kan pıhtısı oluşumu riskini azaltır (kan pıhtısının oluşum sürecine tromboz adı verilir).

• CLOPİTRO, sertleşmiş kan damarları (atardamarlar) içinde kan pıhtısı (trombüs) oluşumunu önlemek amacıyla kullanılır. Bu süreç, aterotromboz olarak adlandırılmakta ve inme, kalp krizi veya ölüm gibi aterotrombotik olaylara yol açabilmektedir.

• Doktorunuz size CLOPİTRO'yu aşağıdaki nedenlerden biri veya birkaçı dolayısıyla reçetelemiş olabilir:

- Sizde damar sertliği (aterotromboz) varsa,

- Daha önce kalp krizi, inme veya periferik arter hastalığı olarak bilinen bir hastalık geçirdiyseniz,

- "Kararsız angina" adı verilen şiddetli göğüs ağrısı veya "miyokard enfarktüsü" (kalp krizi) geçirdiyseniz. Bu durumda doktorunuzun size asetilsalisilik asit de reçetelemiş olması gerekir (asetilsalisilik asit; ağrı kesici, ateş düşürücü ve kan pıhtılaşmasını önleyici birçok ilacın içinde bulunan bir maddedir).