CLIMARA PATCH 12.5 CM2 3.9 mg 1X4 flaster {Schering} Uyarılar

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Climara Patch uyarılar, Climara Patch zararları, Climara Patch önlemler, Climara Patch riskler, Climara Patch yan etkisi, Climara Patch alerji, Climara Patch alkol, Climara Patch hamileler, Climara Patch emzirme, Climara Patch araç kullanımı, Climara Patch fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Gerektiğinde kontrasepsiyon için takvim yada temperatür metodu dışında hormonal olmayan bir yöntem uygulanmalıdır.

Climara forte kullanımı esnasında beklenmeyen mükerrer kanamalar yada ilaca ara verildiği haftada olağanın ötesinde bir şiddette kanama meydana gelirse, doktorunuza müracaat ediniz.

Flaster uygulama yerinin ("Kullanım şekli ve dozu" başlığı altında) tarif edildiği gibi değiştirilmesine rağmen, flasterin yapıştığı yerde sürekli eritem yada kaşıntı gibi perzistan deri irritasyonları meydana gelirse, doktorunuza transdermal tedavinin kesilmesi konusunda danışın.

Epidemiyolojik çalışmalar, HRT'nin venöz tromboembolizm (VTE; derin ven trombozu veya pulmoner emboli) gelişmesine ilişkin relatif bir risk artışı oluşturabileceğini işaret etmektedir. Venöz tromboemboli riski taşıyan kadınlarda HRT tedavisi uygulaması önerilirken yarar-risk oranı dikkatle değerlendirilmelidir.

VTE için genellikle tanımlanan risk faktörleri, aile öyküsü (nisbeten erken yaşlarda ortaya çıkan VTE, genetik bir dispozisyona işaret edebilmektedir) ve aşırı şişmanlıktır. VTE riski yaşla birlikte de artmaktadır. VTE'de variköz venlerin olası rolü ile ilgili bir görüş bulunmamaktadır.

VTE riski uzun süreli immobilizasyon, majör elektif veya travma sonrası cerrahi girişim ya da majör travma ile geçici olarak artabilir. Olayın durumuna ve immobilizasyonun süresine bağlı olarak HRT uygulamasına geçici olarak ara verilebilir.

Estrogen içeren ilaçlar ile yürütülen tedavinin yararları konusunda görüş ayrılıkları yoktur. Estrogenlerin klimakterium'da uzun süreli tek başına kullanımları endometrium hiperplazisine ve buna bağlı olarak artan bir endometrial kanser riskine neden olabilir. Bu risk, normalde ayda 10-12 gün boyunca ilaveten bir progestagenin verilmesiyle asgariye indirgenebilir. Böylece umumiyetle endometriumun sekretuar değişimi sağlanır ve progestagen tedavisinin sonunda adet kanamasına benzer bir kanama meydana gelir.

51 epidemiyolojik çalışmanın meta-analizi sonucunda, 5 yıldan fazla HRT kullanan kadınlarda tanı konulan meme kanseri riskinde bir miktar artış görüldüğü bildirilmiştir. Bulgular, erken tanıya, HRT'nin biyolojik etkilerine ya da her ikisinin kombinasyonuna bağlı olabilir. Tedavinin süresiyle birlikte (her kullanım yılına göre %2.3) göreceli risk artmaktadır. Bu, doğal menopozun geciktiği kadınlarda her yıl için saptanan meme kanseri riski artışı ile karşılaştırılabilir. Artmış risk oranı, HRT'nin kesilmesini izleyen ilk 5 yıl süresince dereceli olarak ortadan kalkar. HRT kullanan kadınlarda saptanan meme kanserinin, kullanmayan kadınlarda saptananlara göre daha çok meme ile sınırlı kalma eğiliminde olduğu görülmektedir.

HRT uygulanan kadınlarda, düzenli meme muayeneleri ve gerekli görüldüğünde de mamografi yapılmalıdır. Memede bilinen nodüller veya fibrokistik meme hastalığı öyküsü varlığında memelerin durumu yakından izlenmelidir.

Diabet, hipertoni, varis, otoskleroz, multipl skleroz, epilepsi, porfiri, tetani, chorea minor, kalp yetmezliği, böbrek yada karaciğer fonksiyon bozuklukları ve migren gibi hastalıklardan hekim haberdar edilmelidir. Memede fibrokistik hastalığı bulunan ya da birinci derece akrabalarında meme kanseri görülen hastalar tıbbi açıdan yakinen takip edilmelidir. Bu husus selim uterus myomları için de geçerlidir, zira bunların estrogen tedavisi altında büyümeleri olasıdır.

Climara forte'nin içerdiğine benzer hormonal maddelerin kullanımı sonucu nadir olgularda iyi huylu, ileri derecede nadir olgularda da ciddi intraabdominal kanamalara sebep olabilecek habis karaciğer değişiklikleri gözlenmiştir. Bu nedenle hekim, kendiliğinden kısa bir sürede geçmeyen alışılmamış üst batın yakınmalarından haberdar edilmelidir.


İlacın derhal kesilmesi için nedenler


Migren türünde başağrılarının ilk defa ortaya çıkması, ya da alışılmamış şiddette sık sık başağrıları, ani duyu bozuklukl