CLIMARA PATCH 12.5 CM2 3.9 mg 1X4 flaster {Schering} Dozu

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Climara Patch dozu, Climara Patch dozaj, Climara Patch doz aşımı, Climara Patch uygulama, Climara Patch kullanım şekli, Climara Patch kullanımı, Climara Patch kullanım süresi, Climara Patch açmı tokmu, Climara Patch nedir, Climara Patch ne için kullanılır, Climara Patch nasıl kullanılır, Climara Patch faydaları, Climara Patch etkileri, Climara Patch günde kaç kez, Climara Patch sabah mı akşam mı, Climara Patch fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Climara forte'ye başlamadan önce, genel ve memeleri de içine alan bir jinekolojik muayenenin yapılması ve bir gebeliğin mevcut olmadığının saptanması gerekir. Önlem olarak 6 aylık aralarla kontrol muayeneleri yapılmalıdır.

Tedaviye umumiyetle Climara ile başlanır. Flaster tercihen kalça derisine yapıştırılır ve 1 hafta süreyle etki eder. Sonra yeni bir flaster uygulanır. Doktorunuz gerekli gördüğünde Climara forte'nin uygulanmasını önerebilir.

Doktorunuz tedavinizin başlangıç safhalarında semptomlarınız üzerinde etkili olan en düşük dozu saptamalıdır.

Doktorunuz ayrıca aralıksız ya da 3 hafta uygulama - 1 hafta ara şeklinde bir tedavi önerebilir.

Uygulama şekli (kullanım kılavuzuna bakınız.)

Climara poşetini açtıktan sonra içerdeki şeffaf Climara flasterin yüzeyini örten koruyucu şeffaf plastik tabakayı kaldırın, sonra flaster kuru, temiz deriye (tercihen kalçaya) yapıştırılır. Climara forte memelere yapıştırılmamalıdır. Uygulama yerleri bir haftalık aralarla değiştirilmelidir. Flasterin yapıştırıldığı deri alanı, yağlı, tahriş olmuş ya da herhangi bir şekilde hasarlı olmamalıdır. Flaster bel hizasına yapıştırılmamalıdır, zira giysilerin sürtünmesiyle düşebilir. Flaster, ambalajın açılması ve koruyucu folinin kaldırılmasından hemen sonra yakl. 10 san. sıkıca bastırılarak yapıştırılır. Özellikle kenarlarda iyi bir temas sağlanmalıdır.

Flaster haftada bir değiştirilmelidir.

Flaster doğru uygulandığında herzamanki gibi duş veya banyo almanız mümkündür. Flaster ancak çok sıcak banyo yada saunada deriden kalkabilir.

Flasterin deriden düşmesi halinde, 7 günlük tedavi süresinden geriye kalan zaman için yeni bir flaster uygulanır.

Histerektomi geçirmemiş (rahmi alınmamış) kadınlar, estrogen tedavisinin yanısıra her ay 10-12 gün boyunca uygun dozlarda progestagen hormonu da almalıdır.

Aralıksız tedavi biçimi seçildiğinde, progestagen uygulaması ayın herhangi bir zamanında yapılabilir (örn. ayın başında veya sonunda), ancak bu uygulama her ay aynı düzende tekrarlanmalıdır.

Sıklık tedavi biçimi seçildiğinde (3 hafta uygulama - 1 hafta ara), progestagen siklusun son 10-12 günü boyunca verilmelidir.

Progestagen uygulamasının bitiminden genelde 2 - 3 gün sonra adet kanamasına benzer bir kanama meydana gelir.

Aşırı dozaj

Aşırı dozaj bu tür uygulamalarda olası değildir. Aşırı dozaj bulantı ve kusmaya neden olabilir ve bazı kadınlarda çekilme kanaması meydana gelebilir. Spesifik bir antidot yoktur; flaster(-ler) kaldırılır ve semptomatik tedavi uygulanır.