CLAMINE-T 10 mg 30 ml losyon Uyarılar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Clamine uyarılar, Clamine zararları, Clamine önlemler, Clamine riskler, Clamine yan etkisi, Clamine alerji, Clamine alkol, Clamine hamileler, Clamine emzirme, Clamine araç kullanımı, Clamine fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Birçok antibiyotiğin ve bu arada klindamisinin kullanımı sırasında, ağır diyare ve psödomembranöz kolit gelişebilir.

Topikal kullanımda antibiyotik deri yüzeyinden emilebilir. Bazı seyrek vakalarda diyare, kolit ve psödomembranöz kolit bildirilmiştir. Böyle durumlarda ilaç kesilmeli ve hastaya gerekli tedavi uygulanmalıdır.

Klinik araştırmalara göre başlıca neden Clostridium difficile’ye bağlı bir toksindir. Kolit, ağır diyare ve abdominal kramplarla seyreder. Psödomembranöz kolit ise endoskopik muayene ve feçeste Clostridium diffıcile toksininin saptanmasıyla doğrulanır. Ağız yolundan her 6 saatte bir 125-500 mg vankomisin verilir ve tedavi 7-10 gün sürer. Hafif vakalarda ilacm kesilmesi ve kolestiramin ya da kolestipol reçinelerinin verilmesi yeterlidir. Kolestiramin reçineleri vankomisine bağlandığından ayrı olarak tatbik edilmeli ve en az iki saat ara ile verilmelidir.

CLAMİNE-T, alkollü bir vezikül içerdiğinden, göze sürüldüğünde yanma ve tahriş yapabilir. Çözeltinin göz, sıyrılmış deri, mukoza gibi duyarlı yüzeylere kazara temas etmesi bu durumunda buraları bol miktarda soğuk suyla yıkanmalıdır. İlacm hoş olmayan bir tadı vardır, ağız çevresine uygulanırken dikkatli olmalıdır.

CLAMİNE-T, atopik (alerjik) kişilerde ihtiyatla kullanılmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Klindamisinin araç ve makine kullanımına etkisini saptayacak bir çalışma yapılmamıştır.