CISTEIL 1200 mg 30 efervesan granül içeren saşe Dozu

Ulm Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cisteil dozu, Cisteil dozaj, Cisteil doz aşımı, Cisteil uygulama, Cisteil kullanım şekli, Cisteil kullanımı, Cisteil kullanım süresi, Cisteil açmı tokmu, Cisteil nedir, Cisteil ne için kullanılır, Cisteil nasıl kullanılır, Cisteil faydaları, Cisteil etkileri, Cisteil günde kaç kez, Cisteil sabah mı akşam mı, Cisteil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

14 yaş üzeri adölesan ve erişkinlerde;

• Solunum yollarını ilgilendiren hastalıklarda artmış sekresyonu azaltmak ve atılımı kolaylaştırmak amacıyla günde 1 kez 1 efervesan granül içeren saşedir.

• Parasetamol zehirlenmesinde, yükleme dozu; 140 mg/kg, idame dozu ise; 4 saatte bir 70 mg/kg (toplam 17 doz) olarak önerilir.

Uygulama şekli:

Cisteil 1200 mg efervesan granül içeren saşe bir bardak suda eritilerek içilir. Suda hazırlanan ilaç bekletilmeden içilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

CİSTEİL daha fazla nitrojenli maddenin sağlanmasından kaçınmak amacıyla karaciğer ve böbrek yetmezliği olanlarda uygulanmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

12 yaşın altındaki çocuklarda, CİSTEİL’in bu yaş grubuna uygun formunun kullanılması önerilir.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Asetilsisteinin oral farmasötik formları ile bugüne kadar toksik aşırı doz vakası bildirilmemiştir. 11.6 g asetilsistein/gün ile 3 aydan daha uzun bir süre tedavilerde hiçbir yan etki gözlenmemiştir. 500 mg/kg’a kadar oral asetilsistein kullanımı ile herhangi bir intoksikasyon belirtisine rastlanmamıştır.

Semptomları:

Aşırı doz mide yanması, kusma ve diyareye yol açabilir. Tedavi:

Semptomlara yönelik tedavi uygulanır.

İntravenöz asetilsistein ile tedavilerinden elde edilen deneyimler sonucu insanlarda günlük maksimum doz 30 g’dır.