CIFLOSIN 400 mg 200 ml IV inf. solüsyonu Endikasyonları

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ciflosin endikasyonları, Ciflosin tedavisi, Ciflosin ne işe yarar, Ciflosin neye yarar, Ciflosin ne için kullanılır, Ciflosin nedir, Ciflosin faydaları, Ciflosin ne ilacı, Ciflosin ne zaman kullanılır, Ciflosin kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Yetişkinler

• Siprofloksasine duyarlı patojenlerin neden olduğu komplike ve komplike olmayan enfeksiyonlar

• Solunum yolu enfeksiyonları:

Klebsiella, Enterobacter spp, Proteus spp, E. coli, Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus spp, Moraxella catarrhalis, Legionella spp ve Staphylococcus ’l arı n neden olduğu pnömonilerin tedavisinde endikedir.

Özellikle Pseudomonas aeruginosa dahil gram negatif organizmaların ya da Stafılokoklar ın neden olduğu orta kulak enfeksiyonlan (otitis media) ve paranazal sinüslerin enfeksiyonlannda (sinüzit) endikedir.

• Göz enfeksiyonlarında (bakteriyel endoftalmit tedavisi ve profılaksisinde)

• Böbrek ve/veya idrar yollan enfeksiyonlarında

• Adneksit, prostatit dahil genital organlann enfeksiyonlarında

• Gastrointestinal sistem, safra yollan enfeksiyonlan, peritonit gibi kann boşluğu enfeksiyonlannda

• Cilt ve yumuşak doku enfeksiyonlarında

• Kemik ve eklem enfeksiyonlarında

• Septisemide

• İmmün sistemi zayıflamış hastalann enfeksiyonlarında (ömeğin immünosupresiflerle tedavi gören veya nötropenik hastalarda) veya enfeksiyon riskinin yüksek olduğu dummlarda profılaktik olarak

• İmmün sistemi baskılanmış hastalann selektif intestinal dekontaminasyonunda Antibakteriyel ajanların uygun kullanımlanna ilişkin mevcut resmi yönergeler dikkate alınmalıdır.

Çocuklar

Siprofloksasin 1-17 yaş aralığındaki çocuklarda ve ergenlerde, komplike üriner sistem enfeksiyonlan ve piyelonefritin 2. ve 3. basamak tedavisinde kullanılabilir. Siprofloksasinin komplike üriner sistem enfeksiyonları ve piyelonefriti olan pediyatrik hastalardaki kullanımı, antimikrobiyal duyarlılık verilerine göre sadece siprofloksasine duyarlı organizmalann neden olduğu enfeksiyonlar ile kısıtlanmalıdır.

Siprofloksasin çocuklarda, kistik fıbrozisin P.aeruginosa enfeksiyonuna bağlı akut pulmoner alevlenmesinin tedavisinde (klinik çalışmalardaki yaş aralığı: 5-17 yaş) kullanılabilir.

Tedaviye, eklemler ve/veya çevre dokularla ilgili olası istenmeyen etkilerden dolayı, dikkatli bir risk/yarar değerlendirilmesinden sonra başlanmalıdır.

Çocuklardaki klinik çabşmalar sadece yukarıda bahsedilen endikasyonlar için mevcuttur. Diğer endikasyonlar için yeterli veri mevcut değildir.

Yetişkinlerde ve çocuklarda solunum yoluyla geçen (.Bacillus arıthracis’e maruz kalma sonrası görülen) şarbon:

Havaya dağılmış Bacillus arıthracis’e maruz kalmayı takiben, hastalığın ortaya çıkışını azaltmak veya ilerlemesini yavaşlatmak için endikedir.