CANDIMAX 50 mg 7 kapsül Nedir

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Candimax nedir, Candimax ne için kullanılır, Candimax ne ilacı, Candimax neye yarar, Candimax ne işe yarar, Candimax neye iyi gelir, Candimax kullananlar, Candimax kullanımı, Candimax uygulama, Candimax etkileri, Candimax faydaları bilgilerini içerir.

2.CANDIMAX nedir ve ne için kullanılır?

CANDİMAX beyaz opak gövde, gök mavi opak kapak renkli, sert jelatin kapsül içinde beyaz toz olarak bulunmaktadır. 7 kapsül PVC/Alüminyum blister içerisinde ve karton kutuda piyasaya sunulmaktadır.

CANDİMAX, antifungal (mantarlara karşı kullanılan) adı verilen bir grup ilaçtan biridir. Etkin madde flukonazoldür.

CANDİMAX, mayalar dahil mantarlardan kaynaklanan enfeksiyonları tedavi etmek için kullanılır. Aynca. mantar enfeksiyonu kapmanızı önlemek için de kullanılabilir. Mantar enfeksiyonlarının en yaygın nedeni, Candida adı verilen bir mayadır.

Bu ilaç size doktorunuz tarafından aşağıdaki mantar enfeksiyon türlerini tedavi etmek için verilebilir.

• Genital kandidiyaz (üreme bölgelerinin bir tür mantar hastalığı), ani veya tekrarlayan vajinal mantar hastalığı; kandidiyal balanit (penis baş bölgesi iltihabı)

• Mukozal pamukçuk,    ağızda veya boğazda enfeksiyon. Normal veya bağışıklık fonksiyonları bozulmuş hastalar tedavi edilebilir.

• Deri enfeksiyonları - öm. Ayak mantarı, mantar hastalığı, kaşıntı.

• Aşağıdakilerden kaynaklanan iç (sistemik) mantar enfeksiyonları:

•    Kan dolaşımı,    vücut organları (öm. kalp, akciğerler), karın zarı, kalbin içini

örten bir sıra    yassı epitel dokudan oluşan zar veya idrar yolunda bulunan

mantar (Candida)

•    Cryptococcus,    öm. menenjit ve akciğer ve deri gibi diğer bölgelerdeki

enfeksiyonlar

• Bağışıklık sistemi yeterli hastalarda, gelişen sistemik mantar hastalıklarında Aşağıdakiler için de size CANDIMAX verilebilir.

• Bir mantar enfeksiyonu kapmanızı önlemek (bağışıklık sisteminiz düzgün çalışmıyorsa). Habis hastalık sebebiyle kanserde hücre öldürücü ilaç tedavisi veya kanserde ışın tedavisi uygulaması sonucu mantar enfeksiyonlara zemin hazırlayan hastalarda mantar enfeksiyonlarının önlenmesinde.

Cryptococcus'dan kaynaklanan bir enfeksiyonun geri gelmesini önlemek (AİDS hastalarında)

Doktorunuz kültür ve diğer laboratuar çalışmalarının sonuçları bilinmeden önce tedavinize başlayabilir. Sonuçlar belli olduğunda, tedavi gerektiği şekilde doktorunuz tarafından düzenlenecektir.