CANDIDIN 150 mg 1 kapsül Uyarılar

Toprak Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Candidin uyarılar, Candidin zararları, Candidin önlemler, Candidin riskler, Candidin yan etkisi, Candidin alerji, Candidin alkol, Candidin hamileler, Candidin emzirme, Candidin araç kullanımı, Candidin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Flukonazol ile çok seyrek olarak, karaciğer ilintili ciddi yan etki bildirilmiş olmasına karşın, bir belirtili ya da hastalığın ortaya çıkmasına karşın dikkatli olmalı, gerektiğinde tedavi hemen kesilmelidir.
Altta yatan ciddi hastalığa bağlı olarak flukonazol kullanan vakalarda çok seyrek olarak fetal eksfoliyatif deri belirtileri bildirilmiştir. Bu nedenle imnün yetmezliği olan vaka gözlem atına alınmalıdır.
Çocuklar ile ilgili uyarılar:
Flukonazol'ün 16 yaşından küçük çocuklarda uygulanmasının güvenirliliği ve etkinliği gösterilmemiştir. Bu alanda çalışmalar sürmektedir. 3 ila 19 yaş arasındaki sınırlı sayıda çocuk vakada yapılmış çalışmalarda anormal bir advers etki kaydedilmemiştir.
Gebelik ve süt verme ile ilgili uyarılar:
Flukonazol'ün gebe kadınlarda uygulanması konusunda yeterli sayıda ve iyi kontrollü araştırma mevcut değildir. Bu nedenlede gebelerde yarar/zarar değerlendirilmesi dikkatlice yapılarak uygulananbilir. Flukonazol insan sütüne geçtiği için, emziren annelerde dikkatle uygulanmalıdır.
Renal yetmezlikte uygulama:
Değişmemiş ilaç şeklinde atılma gerçekleştiği için özel bir dozaj gerekmemektedir.