CALES enjeksiyonluk süspansiyon içeren ampül Endikasyonları

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cales endikasyonları, Cales tedavisi, Cales ne işe yarar, Cales neye yarar, Cales ne için kullanılır, Cales nedir, Cales faydaları, Cales ne ilacı, Cales ne zaman kullanılır, Cales kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

CALES, sistemik kortikosteroid tedavisinin endike olduğu akut ya da kronik, ağır ya da orta ağırlıktaki hastalıklarda kullanılır. Özellikle, oral kortikosteroid kullanamayan hastalarda endikedir.

Romatizmal Hastalıklar:

Posttravmatik osteoartrit, osteoartritik sinovit, romatoid artrit, akut ve subakut bursit, epikondilit, akut nonspesifik tenosinovit, miyozit, fibrozit, tendonit, akut gut artriti, psoriasis artriti, lumbago, siyatik, koksikodini, tortikolis, ganglion kisti.

Kolajen Doku Hastalıkları:

Sistemik lupus erytematosus, skleroderma, dermatomiyozit Alerjik Hastalıklar:

Status asthmaticus, kronikbronşiyal astım, mevsimsel ya da yıl boyu süren alerjik rinit, ağır alerjik bronşit, kontakt dermatit, atopik dermatit, ilaçlara ya da böcek sokmalarına karşı gelişen aşırı duyarlılık reaksiyonları.

Dermatolojik Hastalıklar:

Lichen planus’da görülen yerel, hipertrofik ve infiltre lezyonlar, sedef plakları, granuloma annulare ve lichen simplex chronicus (nörodermatit), keloid, diskoid lupus erythmatosus, necrobiosis lipoidica diabeticorum, alopecia areata.

Ayak Hastalıkları:

Heloma durum, heloma molle ve calcaneal diken altında görülen bursit, hallux rigidus ve regiti quinti varus üzerinde görülen bursit, sinoviyal kist, tenosinovit, küboid kemikte periostit, akut gut artriti ve metatarsalji.

Premature bebeklerde, respiratuvar distres sendromunun proflaksisinde, antepartum kullanım:

Gebeliğin 32. haftasından önce doğumun başlatılması gerekiyorsa ya da obstetrik komplikasyonlardan dolayı, gebeliğin 32. haftasından önce prematüre doğum söz konusu ise, doğumun beklendiği zamandan en az 24 saat önce, 2 ml (12 mg) CALES’in intramüsküler olarak uygulanması tavsiye edilir. ikinci 2 ml’lik doz ise doğum gerçekleştikten 24 saat sonra uygulanır.

Eğer fetusun düşük bir lesitin/sfingomiyelin oranına sahip olduğu biliniyorsa (ya da amniyotik sıvının köpük stabilite testi düşük çıkmışsa), CALES uygulanabilir.
Bu durumda, respiratuvar distres sendromunun proflaksisinde önerilen antepartum doz uygulanır. Kortikosteroidler, doğumdan sonra görülen hiyalin membran hastalığında endike değildir.

Neoplastik Hastalıklar: