CAL-D-VITA 10 efervesan tablet Uyarılar

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cal-D-Vita uyarılar, Cal-D-Vita zararları, Cal-D-Vita önlemler, Cal-D-Vita riskler, Cal-D-Vita yan etkisi, Cal-D-Vita alerji, Cal-D-Vita alkol, Cal-D-Vita hamileler, Cal-D-Vita emzirme, Cal-D-Vita araç kullanımı, Cal-D-Vita fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

- Cal-D-Vita ile uzun süreli tedavi boyunca serum ve üriner kalsiyum seviyeleri

takip edilmeli ve serum kreatinin ölçümleri yoluyla böbrek fonksiyonları izlenmelidir. İzleme özellikle yaşlı hastalarda ve kardiyak glikozitler veya diüretikler ile eşzamanlı tedavide önemlidir. Hiperkalsemi veya böbrek

işlevlerinde bozulma belirtileri görülmesi durumunda doz azaltılmalı veya tedaviye

ara verilmelidir. Üriner kalsiyumun 7.5 mmol/24 saat’i (300 mg/24 saat) aşması halinde tedavinin azaltılması veya tedaviye geçici olarak ara verilmesi önerilir.

- D vitamini içeren diğer ilaçlan reçete ederken D vitamini dozunu (400 I.U.) göz önünde bulundurunuz. İlave D vitamini veya kalsiyum tedavisi tıbbi gözetim altında yapılmalıdır. Bu durumlarda, serum ve üriner kalsiyum seviyeleri düzenli olarak izlenmelidir.

- Cal-D-Vita, D vitamininin metabolizmasının artma riski nedeniyle sarkoidoz hastalanna dikkatle reçete edilmelidir. Bu hastalarda üriner ve serum kalsiyum seviyeleri izlenmelidir.

- Böbrek yetmezliği olan hastalann D vitamini metabolizmasında bozulma söz konusudur ve bu hastalar kolekalsiferol ile tedavi görürse, kalsiyum ve fosfat homeostazı üzerindeki etkiler izlenmelidir.

- Sorbitol içerdiğinden nadir kalıtımsal fruktoz intolerans problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

- Cal-D-Vita her tablette, 4.57 mmol sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

- Cal-D-Vita, fenilalanine metabolize olan aspartam içerir; bu durum fenilketonurisi olan hastalarda göz önünde bulundurulmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

CAL-D-VİTA kullanımının araç ve makine kullanımı üzerine herhangi bir etkisi bildirilmemiştir.