CALCIUM-D SANDOZ 600 mg/400 IU 20 eff.tablet Gebelik

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Calcium-D Sandoz gebelik kategorisi C'dir. Calcium-D Sandoz hamilelik kategorisi, Calcium-D Sandoz gebelik kategorisi, Calcium-D Sandoz emzirme, Calcium-D Sandoz anne sütüne geçer mi, Calcium-D Sandoz laktasyon, Calcium-D Sandoz hamilelerde kullanımı, Calcium-D Sandoz ve bebek, Calcium-D Sandoz kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

CALCİUM-D-SANDOZ’un doğum kontrol yöntemleri üzerine bir etkisi bulunduğuna dair veri bulunmamaktadır.

CALCİUM-D-SANDOZ kullanılırken doğum kontrolü uygulanması gerekliliğine dair veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

CALCİUM-D-SANDOZ gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Kombine D vitamini ve kalsiyum eksiklikleri, gebelik sırasında düzeltilebilir. Hamilelerdeki uzun süreli hiperkalsemiye, çocukta bazen fiziksel ve zihinsel gelişmede gecikme, supravalvüler aort stenozu ve retinopati eşlik edebildiğinden; günlük doz uygulamasında kalsiyum için 1500 mg, D3 vitamini için 600 IU düzeyi geçilmemeli, gebelik döneminde önerilen kolekalsiferol dozunun aşılmasından kaçınılmalıdır.

Laktasyon dönemi

CALCİUM-D-SANDOZ emzirme döneminde kullanılabilir.

CALCİUM-D-SANDOZ’un tüm dozlarında, emzirilen çocuk üzerinde herhangi bir etki öngörülmemektedir. Ancak kalsiyum ve vitamin D3 anne sütü ile atılmaktadır (süte geçmektedir). Bu sebeple emzirilen çocuğa ilave vitamin D verileceği zaman bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.

Emziren annelerde, demir emiliminin azalma olasılığından dolayı, kalsiyum preparatlarının alımı ile öğünler arasında en az 2 saatlik ara bulunmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvanlarda yapılan çalışmalarda D vitaminin yüksek dozlarının üreme toksisitesine neden olduğu gösterilmiştir.