CALCIUM-D SANDOZ 600 mg/400 IU 20 eff.tablet Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Calcium-D Sandoz nedir, Calcium-D Sandoz ne için kullanılır, Calcium-D Sandoz ne ilacı, Calcium-D Sandoz neye yarar, Calcium-D Sandoz ne işe yarar, Calcium-D Sandoz neye iyi gelir, Calcium-D Sandoz kullananlar, Calcium-D Sandoz kullanımı, Calcium-D Sandoz uygulama, Calcium-D Sandoz etkileri, Calcium-D Sandoz faydaları bilgilerini içerir.

2.CALCIUM-D SANDOZ nedir ve ne için kullanılır?

CALCİUM-D-SANDOZ, mineral desteği olarak kullanılan kalsiyum karbonat ve D vitamini içerir.

CALCİUM-D-SANDOZ etkin madde olarak 600 mg kalsiyum iyonuna eşdeğer 1500 mg kalsiyum karbonat ve 400 IU (10 mikrogram) vitamin D3 içeren yuvarlak, bombesiz, pürüzsüz, beyaz tabletlerdir. 20 efervesan tabletlik (suda çözünen tablet) tüplerde kullanıma sunulmuştur.

CALCİUM-D-SANDOZ’un içerdiği kalsiyum, kemiklerin büyüme ve güçlenmesini sağlar. D vitamini ise yiyeceklerdeki kalsiyumun emilmesini düzenlemede rol oynar.

CALCİUM-D-SANDOZ, kalsiyum ve D vitamini eksikliğinin önlenmesinde ve bazı durumlarda, kalsiyum ve D vitamini eksikliği riski taşıyan hastalarda kemik erimesi (osteoporoz) ve kemik zayıflaması (osteomalazi gibi) hastalıklarının tedavilerine ek olarak kullanılır.