CAFERGOT 1 mg 20 draje Dozu

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cafergot dozu, Cafergot dozaj, Cafergot doz aşımı, Cafergot uygulama, Cafergot kullanım şekli, Cafergot kullanımı, Cafergot kullanım süresi, Cafergot açmı tokmu, Cafergot nedir, Cafergot ne için kullanılır, Cafergot nasıl kullanılır, Cafergot faydaları, Cafergot etkileri, Cafergot günde kaç kez, Cafergot sabah mı akşam mı, Cafergot fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

CAFERGOT®, migren atağının ilk semptomları ortaya çıkar çıkmaz alınmalıdır.

Erişkinler

CAFERGOT® ilk defa kullanıldığında başlangıç dozu olarak 2 adet CAFERGOT® tablet önerilir. Eğer atak ilk yarım saat içerisinde sona ermezse, bir tablet daha kullanılmalıdır; bu uygulamaya yarım saatlik aralarla devam edilebilir. Daha sonraki ataklarda başlangıç dozu, önceki ataklarda etkili olan toplam doz göz önünde tutularak 3 tablete yükseltilebilir. Ağrı devam ederse, yine günlük en yüksek doz aşılmamak koşuluyla yarım saat aralıklarla 1 tablet kullanılmaya devam edilebilir. Ancak günlük kullanım 4 tableti aşmamalıdır. Haftalık kullanım ise 8 tableti (8 mg ergotamin) aşmamalıdır.

Uygulama şekli:

Tabletler bir miktar su ile çiğnenmeden yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon: 12 yaş altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar:

Bulantı, kusma, sersemlik, konfüzyon, taşikardi, baş dönmesi, solunum depresyonu, koma, hipotansiyon, konvülsiyon, şok, ergotizm belirtileri ve komplikasyonları.

Ergotizm, ekstremitelerde uyuşma, karıncalanma ve ağrı, siyanoz, nabız yokluğu gibi ekstremitelerin vasküler iskemisine ait bulgu ve belirtiler oluşturan yoğun bir arteriyel vazokonstriksiyon olarak tanımlanır ve tedavi uygulanmadığı takdirde kangrene neden olabilir. Ayrıca, ergotizm renal ve serebral vazospazm gibi diğer dokuların vasküler iskemik belirti ve işaretlerini de içerebilir. Ergotizm vakalarının çoğu kronik zehirlenme ve/veya doz aşımıyla ilişkilidir.

Tedavi:

Ağızdan ilaç alımı ile doz aşımında aktif kömür uygulaması önerilir. İlacın ağızdan alınmasından sonra çok kısa bir süre geçmişse mide yıkanması düşünülebilir.

Tedavi, semptomatik olmalıdır. Şiddetli vazospastik reaksiyonlar gelişirse; nitroprussid, fentolamin veya dihidralazin gibi periferik bir vazodilatörün intravenöz olarak uygulanması etkilenen alana lokal olarak sıcak tatbik edilmesi ve doku hasarının önlenmesine yönelik önlemler önerilir. Koroner daralma gelişirse, nitrogliserin gibi uygun bir tedaviyi başlanmalıdır.