CAFERGOT 1 mg 20 draje Yan Etkileri

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cafergot yan etkileri, Cafergot etkileri, Cafergot zararları, Cafergot belirtileri, Cafergot uyarılar, Cafergot önlemler, Cafergot kilo aldırırmı, Cafergot zayıflatırmı, Cafergot zehirlenmesi, Cafergot cinsellik, Cafergot sorunlar, Cafergot uykusuzluk, Cafergot bağımlılık, Cafergot bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi CAFERGOT’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yaygın: Baş dönmesi, bulantı ve kusma (migrene bağlı olmayan), karın ağrısı.

Yaygın olmayan: Kol ve bacaklarda uyuşma-karıncalanma, morarma, çevresel damarların daralması (periferik vazokonstriksiyon), ishal, kol ve bacaklarda ağrı ve güçsüzlük.

Seyrek: Aşırı duyarlık tepkileri (deri döküntüsü, kaşıntı ya da kurdeşen; yüzde, dilde ya da vücudun başka bir kısmında şişme; hırıltılı solunum ya da solunum güçlüğü gibi), baş dönmesi (vertigo), kalp atımlarının yavaşlaması, kalp atımlarının hızlanması, kalp kapakçıklarında bağ doku (fibrotik) değişiklikleri, kan basıncında artış, kurdeşen (ürtiker), kas ağrısı (miyalji), nabız yokluğu, inme, kan testlerinde değişiklikler, ergot alkaloidleriyle zehirlenme (ergotizm).

Çok seyrek: Kalp kasına yeterince kan gitmemesi (miyokard iskemisi) nedeniyle göğüs ağrısı, kalp krizi, doku ölümü (gangren).

Ergotamin içeren ilaçlar, uzun yıllar boyunca aşırı miktarda kullanıldıkları takdirde özellikle akciğer dokusunun nedbeleşmesi ve kalınlaşmasının belirtisi olan nefes darlığı, kuru öksürük, göğüste, kaburga bölgesinde ağrı ve karın zarının arkasındaki boşlukta bağ doku değişikliklerinin belirtisi olabilen idrar yapmada zorluk ya da idrar yapmayla ilişkili olarak belde veya yan tarafta ağrı, karın zarında idrar yollarının tıkanmasına neden olabilen kalınlaşmaya sebep olabilir.

Kafein içeren ilaçlar anksiyete, titreme, terleme ve hızlı kalp atışı gibi istenmeyen etkilere sebep olabilir.

CAFERGOT ’ ile uzun süre aralıksız tedavi esnasında ilaca bağlı baş ağrısı oluşumu bildirilmiştir.

Kendinizi iyi hissetmemenize neden olan başka herhangi bir şey hisssetiğiniz takdirde bunu da doktorunuza haber veriniz.

Yan etkilerin raporlanması