BRICANYL EXPEKTORAN 100 ml şurup Yan Etkileri

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bricanyl Expektoran yan etkileri, Bricanyl Expektoran etkileri, Bricanyl Expektoran zararları, Bricanyl Expektoran belirtileri, Bricanyl Expektoran uyarılar, Bricanyl Expektoran önlemler, Bricanyl Expektoran kilo aldırırmı, Bricanyl Expektoran zayıflatırmı, Bricanyl Expektoran zehirlenmesi, Bricanyl Expektoran cinsellik, Bricanyl Expektoran sorunlar, Bricanyl Expektoran uykusuzluk, Bricanyl Expektoran bağımlılık, Bricanyl Expektoran bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi BRICANYL EXPEKTORAN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler genellikle hafiftir ve bir veya iki haftalık tedavi sonrası kendiliğinden geçer. Ancak, aşağıdaki yan etkilerden biri sizi rahatsız ederse veya geçmezse doktorunuza söyleyiniz:

Çok yaygın (□ 1/10)

titreme baş ağrısı

Yaygın(□ 1/10)

kalbinizin hızlı atması kas krampları

kandaki potasyum seviyelerinde azalma

Yaygınlığı bilinmiyor

düzensiz kalp atışları

göğüs ağrısı (anjina gibi kalp problemlerine bağlı olarak). sırasında, bu semptom görülüyorsa doktorunuza bildiriniz, kullanmayı durdurmayınız. mide bulantısı (hasta hissetme)

Uyku bozuklukları ve endişeli hissetme, huzursuzluk ve hiperaktivite gibi davranış değişiklikleri. ciltte kızarıklık ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar Vücudun uç kısımlarında damar genişlemesi (periferal vazodilasyon)

BRICANYL Turbuhaler kullanımı ancak size söylenene kadar ilacı

5

Alerjiye bağlı yüzde, gözde, dilde şişme gibi etkiler (anjiyoödem), havayolları daralması (bronkospazm), düşük tansiyon, ağır fiziksel depresyon durumu ve aşırı duyarlık reaksiyonları Ağız ve boğazda gıcıklanma

İlacı alır almaz olan hava yolu daralması (paradoksikal bronkospazm)

Bu yan etkiler pazarlama sonrası raporlardan elde edilmiştir ve bu sebeple yaygınlığı bilinmemektedir.

Her ne kadar yaygınlığı bilinmese de bazı kişilerde zaman zaman göğüs ağrısı görülmüştür (angina gibi kalp problemlerine bağlı olarak). BRICANYL Ekspektoran Şurup kullandığınız süre içinde bu belirtiler oluşursa doktorunuza söyleyiniz, ancak doktorunuz aksini söylemedikçe ilacı kullanmayı bırakmayınız.

BRICANYL Ekspektoran Şurup' u kullanırken herhangi başka bir beklenmeyen etki fark ederseniz doktorunuza danışınız.

Yan etkilerin raporlanması

Yan etkilerin şiddeti alınan doza ve uygulama yoluna bağlıdır. Tedaviye düşük dozlarla başlanması, çoğu kez yan etkileri azaltır. Bugüne kadar bildirilmiş olan tremor, başağrısı, bulantı,tonik kas krampları,taşikardi ve çarpıntı gibi yan etkilerin tümü sempatomimetik aminlere özgü etkilerdir. Bu etkilerin çoğunluğu, tedavinin ilk 1-2 haftası içinde kendiliğinden kaybolur.

Tüm b2-agonistlerde olduğu gibi, nadiren, kardiyak aritmiler (atriyal fibrilasyon, supraventriküler taşikardi ve ekstrasistoller) bildirilmiştir

Ürtiker ve eksantem görülebilir.

Uyku bozuklukları ve ajitasyon, hiperaktivite gibi davranış bozuklukları gözlenmiştir.

Titreme sık olarak görülen, sinirlilik ve huzursuzluk nadir olarak görülen yan etkilerdir.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.