BRICANYL EXPEKTORAN 100 ml şurup Dozu

AstraZeneca Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Bricanyl Expektoran dozu, Bricanyl Expektoran dozaj, Bricanyl Expektoran doz aşımı, Bricanyl Expektoran uygulama, Bricanyl Expektoran kullanım şekli, Bricanyl Expektoran kullanımı, Bricanyl Expektoran kullanım süresi, Bricanyl Expektoran açmı tokmu, Bricanyl Expektoran nedir, Bricanyl Expektoran ne için kullanılır, Bricanyl Expektoran nasıl kullanılır, Bricanyl Expektoran faydaları, Bricanyl Expektoran etkileri, Bricanyl Expektoran günde kaç kez, Bricanyl Expektoran sabah mı akşam mı, Bricanyl Expektoran fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doz, hastanın durumuna göre ayarlanmalıdır.

Erişkinler: Günde üç kez 10-15 mL (2-3 ölçek).

Uygulama şekli:

Oral olarak alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler : Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklar: Günde üç kez kilo başına 0.25 mL (0.075 mg terbütalin/kg). Çocuklarda günlük 7.5 mg’ın üstünde verilmemelidir.

2 yaşın altındaki çocuklarda zorunlu tıbbi gerekçe olmadan kullanılmamalıdır

Aşağıda verilen tablo, çocuklarda doz ayarlamasında yardımcı olarak kullanılabilir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Bulgu ve belirtiler:

Baş ağrısı, anksiyete, tremor, bulantı, tonik kas krampları, çarpıntı, taşikardi ve aritmi. Bazen kan basıncında düşme görülebilir.

Laboratuvar bulguları: Bazen hiperglisemi ve laktikasidoz gelişebilir. B2-agonistler, potasyumun redistribüsyonu sonucu hipokalemiye yol açabilir.

Tedavi:

Genellikle hiçbir tedavi gerekli değildir.

Hafif ve orta derecedeki vakalar: Dozu düşürmek.

Şiddetli vakalar: Mide lavajı uygulanır, aktif karbon verilir. Asit-baz dengesi, kan şekeri ve elektrolit düzeyleri kontrol edilir. Kalp hızı, kalp ritmi ve kan basıncı izlenir. BRİCANYL doz aşımında tercih edilen antidot, kardiyoselektif beta-blokerlerdir. Ancak, beta-reseptör blokerleri, bronkospazm hikayesi bulunan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. B2-agonist etkiye bağlı olarak periferik damar direnci, kan basıncında belirgin bir düşmeye neden olacak kadar azalırsa, hacim genişletici bir çözelti verilmelidir.