BLOKACE PLUS 2.5mg/12.5mg 30 tablet Nedir

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Blokace Plus nedir, Blokace Plus ne için kullanılır, Blokace Plus ne ilacı, Blokace Plus neye yarar, Blokace Plus ne işe yarar, Blokace Plus neye iyi gelir, Blokace Plus kullananlar, Blokace Plus kullanımı, Blokace Plus uygulama, Blokace Plus etkileri, Blokace Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.BLOKACE PLUS nedir ve ne için kullanılır?

• BLOKACE PLUS kan basıncının düşürülmesinde yardımcı olan, iki farklı etkin madde (ramipril ve hidroklorotiazid) içeren bir ilaçtır.

Bu etkin maddelerden ramipril Anjiyotensin Dönüştürücü Enzim İnhibitörleri (ADE İnhibitörleri) adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Bu etkin madde kalp ve kan damarları üstünden etkisini göstererek kan basıncını düşürür.

Diğer etkin madde olan hidroklorotiazid ise, tiazid sınıfından idrar söktürücü (diüretik) ilaçlar grubuna aittir. Böbrekler üzerine etki ederek, idrara çıkma sıklığını arttırır ve bu yolla kan basıncını düşürür. Her iki maddenin tansiyon düşürücü etkileri birbirini tamamlamaktadır.

• BLOKACE PLUS 2.5/12.5mg tablet, 28, 30 ve 84 çentikli tablet içeren blister ambalajlarda kullanıma sunulmuştur. Piyasada BLOKACE PLUS 5/25 mg tablet isimli, 28, 30 ve 84 çentikli tablet içeren diğer formu da bulunmaktadır.

• BLOKACE PLUS, iki etkin maddenin birbirini tamamlayan tansiyon düşürücü etkilerinden yararlanmanın gerektiği yüksek kan basıncı (esansiyel hipertansiyon) tedavisinde kullanılmaktadır. Doktorunuz size BLOKACE PLUS’ı, ilacın içerdiği iki etkin maddenin birbirini tamamlayan etkilerinden yararlanarak, tansiyonunuzu düşürmek için reçete etmiştir.