BLOKACE PLUS 2.5mg/12.5mg 30 tablet Kullanımı

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.BLOKACE PLUS nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

BLOKACE PLUS’ı doktorunuzun size söylediği şekilde kullanmaya özen gösteriniz. Sorularınız olur ise doktorunuza ve eczacınıza danışınız.

Hipertansiyon (tansiyon yüksekliği) tedavisinde, olağan başlangıç dozu günde bir kez 1 adet BLOKACE PLUS 2.5/12.5 mg’ dır.

En yüksek günlük doz, dört adet BLOKACE PLUS 2.5/12.5 mg tablettir.

Gerekirse iki veya üç haftalık tedaviden sonra doktorunuz dozu arttırmaya karar verebilir.

Uygulama yolu ve metodu

BLOKACE PLUS, ağızdan alınır.

Günlük dozu, sabah tek doz olarak alınız.

Tabletleri her gün aynı saatte alınız. Tabletlerinizi her gün aynı saatte almanız, kan basıncınız üzerinde en iyi etkiyi elde etmenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda, tabletleri ne zaman alacağınızı hatırlamanıza da yardımcı olacaktır.

Tabletleri bir bardak su ile doktorunuzun önerdiği miktarda bütün olarak yutunuz. Tabletleri, yemekler sırasında veya yemekten önce ya da sonra alabilirsiniz.

Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz.

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Özel kullanım durumları

Ağır böbrek yetmezliği:

BLOKACE PLUS böbrekler yoluyla vücuttan atılır. Ciddi böbrek yetmezliğiniz varsa veya diyalize giriyorsanız bu ilacı kullanmayınız.

Orta derecede böbrek yetmezliği:

Orta derecede böbrek yetmezliği durumunda BLOKACE PLUS’m dikkatli kullanılması gerekir. Doktorunuz bu durumda dozu azaltabilir veya tedaviye ara verebilir.

Doktorunuzun tavsiyelerine göre, tedaviye adet BLOKACE 2.5 mg tablet ile başlamanız gerekir. Daha sonra tedaviye, günde 1 adet BLOKACE PLUS 2.5/12.5 mg ile devam edilebilir. İzin verilen maksimum günlük doz: 2 BLOKACE PLUS 2.5/12.5 mg

Ağır karaciğer yetmezliği:

Ağır karaciğer yetmezliğiniz varsa BLOKACE PLUS 2.5/12.5 mg Tablet’i kullanmayınız.

Hafif ila orta derecede karaciğer yetmezliği:

Hafif ila orta derecede karaciğer yetmezliğiniz varsa, doktorunuz BLOKACE PLUS 2.5/12.5 mg Tablet ile tedaviye sizi yakın tıbbi gözetim altında başlayacaktır. İzin verilen en yüksek günlük doz 1 BLOKACE PLUS 2.5/12.5 mg tablettir. Hafif ila orta derecede karaciğer yetmezliğiniz varsa, ilacı daha yüksek dozda kullanmayınız.

İdrar söktürücü ilaç kullanıyorsanız:

Doktorunuzun tavsiyelerine göre, BLOKACE PLUS tedavisine başlamadan en az 2-3 gün veya daha uzun bir süre önce, kullandığınız idrar söktürücü ilacı kesmeniz veya en azından dozunu azaltmanız gerekir.

İlacın kesilmesi mümkün değilse, doktorunuz tedavinize en düşük dozda ramipril ile (günde lA adet BLOKACE 2.5 mg tablet) başlayacaktır. Daha sonra tedaviye, günde 1 adet BLOKACE PLUS 2.5/12.5 mg tablet ile devam edilebilir.

En yüksek günlük doz, 2 adet BLOKACE PLUS 2.5/12.5 mg tablet.

Eğer BLOKACE PLUS 2.5/12.5 mg’ın eikisinin çok güçlü veya çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla BLOKACE PLUS kullanırsanız

Doktorunuzu bilgilendiriniz veya size en yakın hastaneye gidiniz. Hastaneye giderken araç kullanmayınız, birinin yardımı ile hastaneye ulaşınız veya ambulans çağırınız. Yanınıza ilacınızın kutusunu alınız, böylece doktorunuz ne kadar ilaç aldığınız hakkında bilgi sahibi olacaktır.

Doz aşımı aşırı tansiyon düşüklüğü, kalp atım sayısının aşırı azalması, kalpte ritim bozuklukları, şuur bulanıklığı ve komaya kadar ilerleyen belirtilerle kendini gösterir.

BLOKACE PLUS’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

BLOKACE PLUS'i kullanmayı unuttuysanız

Eğer tek doz BLOKACE PLUS’ı almayı unutursanız, bir sonraki normal dozu zamanında alınız. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

BLOKACE PLUS ile tedavi sonlandırıldığmdaki oluşabilecek etkiler

BLOKACE PLUS tedavisini doktorunuzun onayı olmadan bırakırsanız, tedavinin yararlı etkileri ortadan kalkabilir ve tansiyonunuz yeniden yükselebilir.

Doktorunuza danışmadan BLOKACE PLUS tedavisine ara vermeyiniz veya tedaviyi sonl andırmayız.