BETNOVATE-C 30 gr krem Uyarılar

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Betnovate uyarılar, Betnovate zararları, Betnovate önlemler, Betnovate riskler, Betnovate yan etkisi, Betnovate alerji, Betnovate alkol, Betnovate hamileler, Betnovate emzirme, Betnovate araç kullanımı, Betnovate fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Özellikle bebek ve çocuklarda oklüzyon uygulanmadan bile adrenal supresyon yapabileceğinden uzun süre devamlı topikal tedaviden kaçınmak gerekir. Bu durumda ilaç yavaş olarak kesilmelidir.

Güçlü topikal kortikosteroidlerle uzun süren tedaviden sonra vücudun diğer yerlerine göre özellikle yüzde atrofik değişimler görülebilir. BETNOVATE-C ile psoriasis, diskoid lupus eritematozus ve ağır egzema gibi vakaların tedavisinde bu durumun göz önünde bulundurulması gerekir.

Göz kapaklarına uygulanacaksa, glokom ihtimaline karşı, preparatın göze değmemesine dikkat etmelidir.

Lokal steroidlerin nüksler, tolerans gelişmesi, yaygın püstüler psoriasis riski ve cildin bariyer fonksiyonunun azalmasına bağlı olarak lokal veya sistemik toksisite gelişmesi gibi çeşitli nedenlerle psoriasiste kullanılması riskli olabilir. Lokal steroidler psoriasiste kullanıldığında hastaların yakından takibi gereklidir.

Eğer enfeksiyon devam ederse sistemik kemoterapi gereklidir. Enfeksiyonun yayılması halinde topikal steroid tedavisi kesilmelidir.

Oklüzif örtünün sağladığı ılık ve nemli ortam bakteriyel enfeksiyonu kolaylaştırabileceğinden, oklüzyon uygulandığında yeni bir oklüzif sargı uygulanmadan önce derinin temizlenmesi gerekir.

BETNOVATE-C saç, cilt veya giysileri boyayabilir, uygulandığında giysileri korumak için gerekli önlemler alınmalıdır.

Antimikrobik ajanları içeren preparatlar seyreltilmemelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Betametazonun araç ve makine kullanımı üzerindeki etkisini araştıran çalışma bulunmamaktadır. Topikal betametazonun advers reaksiyon profiline göre bu aktiviteler üzerinde olumsuz etki oluşturması beklenmez.