BETNOVATE-C 30 gr krem Yan Etkileri

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Betnovate yan etkileri, Betnovate etkileri, Betnovate zararları, Betnovate belirtileri, Betnovate uyarılar, Betnovate önlemler, Betnovate kilo aldırırmı, Betnovate zayıflatırmı, Betnovate zehirlenmesi, Betnovate cinsellik, Betnovate sorunlar, Betnovate uykusuzluk, Betnovate bağımlılık, Betnovate bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi BETNOVATE-C’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

BETNOVATE-C kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz:

Derideki tedavi bölgesinde kötüleşme ya da şişlik olursa. BETNOVATE-C'ye alerjiniz olabilir, nfeksiyon gelişmiş olabilir ya da başka bir tedavi gerekli olabilir.

Sedef hastalığınız varsa deri altında iltihapla birlikte şişlikler gelişebilir. Bu durum çok seyrek görülür.

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır: Çok yaygın: 10 hastanın en az birinde görülebilir.

Yaygın: 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.

Yaygın olmayan: 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir. Seyrek: 1.000 hastanın birinden az görülebilir.

Çok seyrek: 10.000 hastanın birinden az görülebilir.

Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Yaygın görülen yan etkiler

• Krem uygulama yerinde yanma, tahriş ya da kaşıntı

Çok seyrek görülen yan etkiler

 Deride incelme, çizgilenme

 Deri yüzeyindeki kan damarlarının belirgin hale gelmesi

 Aşırı kıllanma ve deri renginde değişiklik

 Kolay kilo alma, yüzde yuvarlaklaşma ve kan basıncında yükselme. Bu daha sık bebek ve ^ocuklarda ortaya çıkar.

• Kortizol seviyesinin artması

• Aşırı duyarlılık reaksiyonları

Yan etkilerin raporlanması

Yüksek etkili kortikosteroidlerle yapılan uzun süreli ve yoğun tedaviler deride çizgiler, derinin incelmesi ve yüzeysel kan damarlarının genişlemesi gibi atrofik değişmelere neden olabilir. Bu atrofik durum bilhassa oklüzyon altında uygulandığında veya derinin kıvrım yerlerinde meydana gelir. Topikal steroidlerle lokal deri yanması, pruritus, pigmentasyon değişiklikleri, hipertrikoz, ve alerjik kontakt dermatit bildirilmiştir. Diğer kortikosteroidlerde olduğu gibi geniş bölgeler tedavi edildiğinde sistemik emilim oluşabilir ve hiperkortizolizm belirtileri görülebilir. Bu duruma daha çok bebek ve çocuklarda ve oklüzyon tedavisi uygulandığında rastlanır. Nadir vakalarda, psoriasisin kortikosteroidlerle tedavisi (veya tedavinin ani kesilmesi) hastalığın püstüler şeklini gelişmesini provoke edebilir. Betnovate-C'ye tolerans genellikle iyidir, fakat aşırı duyarlılık görüldüğü takdirde tedavi hemen durdurulmalıdır. Semptomlarda alevlenmeler olabilir.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE HEKİMİNİZE BAŞVURUNUZ