BETASALIC losyon 50 ml Uyarılar

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Betasalic uyarılar, Betasalic zararları, Betasalic önlemler, Betasalic riskler, Betasalic yan etkisi, Betasalic alerji, Betasalic alkol, Betasalic hamileler, Betasalic emzirme, Betasalic araç kullanımı, Betasalic fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

BELOSALIC’in ilk uygulanması sırasında cilt yüzeyinde aşırı duyarlılık oluşursa (kaşınma, yanma ve kızarıklık) tedavi hemen kesilmelidir. Gerekmedikçe kapalı pansumanla kul 1 anı 1 manialıdır.

Göz ve göz çevresi ile periorbital bölgede kullanılmamalıdır. Yüz üzerine uzun süreli kullanımı, perioral dermatit, atrofı, akne ve rosacea benzeri dermatit riski nedeniyle önerilmemektedir. Genital bölgeye ve vücudun dışarıya açılan kanallarına yakın bölgelerine uygulamaktan kaçınılmalıdır.

). Bununla birlikte, bu ürün çocuklarda kullanılırken dikkatli olunmalı ve mümkün olduğunca kısa süreyle uygulanmalıdır.

). Bu hastalar düzenli olarak Hipotalamik Hipofızer Adrenal Süpresyon Testi (HPA) yaptırmalıdır (üre, serbest plazma kortizol ve ACTH uyarı testi). HPA testinde süpresyon tespit edilirse tedavi kesilebilir, doz düşürülebilir veya daha az etkili kortikosteroid kullanılabilir. Sistemik kortikosteroidlerin tedavisinde nadiren de olsa yoksunluk belirtileri (ateş, eklem ağrısı, kas ağrısı) oluşabilir.

Sekonder deri enfeksiyonlarında, uygun bir antifungal ya da antibiyotik tedavisi gerekebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

BELOSALIC’in araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde tespit edilen bir etkisi bulunmamaktadır.