BENEDAY 250/250/1/300 mg 50 enterik kaplı tablet Zararları

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Beneday zararları, Beneday önlemler, Beneday riskler, Beneday uyarılar, Beneday yan etkisi, Beneday istenmeyen etkiler, Beneday cinsel, Beneday etkileri, Beneday tedavi dozu, Beneday aç mı tok mu, Beneday hamilelik, Beneday emzirme, Beneday alkol, Beneday kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

B1 vitamini genellikle non toksiktir.

B6 vitamini de toksik etki göstermez. Ancak yüksek dozlarda kronik kullanım sonucu nörolojik yan etkiler görülebilir. Bulantı, baş ağrısı, somnolans, serum AST düzeyinde artışa ve düşük serum folik asit seviyesine yol açabilir.

B12 vitamini çok yüksek dozlarda kullanıldığında diyare, periferal vasküler tromboz, kaşıntı, ürtiker ve anafilaksiye neden olabilir.

BENEDAY’in içeriğinde bulunan alfa lipoik asit ile bildirilen çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100) seyrek (>1/10000 ila <1/1000), çok seyrek (<1/10000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor) olarak görülen istenmeyen etkiler organ-sistem sınıfına göre aşağıda sıralanmıştır.

Gastrointestinal hastalıklar

Çok seyrek: Gastrointestinal semptomlar (bulantı, gastrik ve intestinal ağrı, diyare)
Metabolizma ve beslenme hastalıklar

Çok seyrek: Kan glukoz düzeyinde düşme. Bu vakalarda baş dönmesi, terleme, baş ağrısı ve görme bozukluklarını içeren hipoglisemi benzeri semptomlar tanımlanmıştır.

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Çok seyrek: Deride kızarıklık, ürtiker ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar.

Sinir sistemi hastalıkları