BENEDAY 250/250/1/300 mg 50 enterik kaplı tablet Yan Etkileri

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Beneday yan etkileri, Beneday etkileri, Beneday zararları, Beneday belirtileri, Beneday uyarılar, Beneday önlemler, Beneday kilo aldırırmı, Beneday zayıflatırmı, Beneday zehirlenmesi, Beneday cinsellik, Beneday sorunlar, Beneday uykusuzluk, Beneday bağımlılık, Beneday bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi BENEDAY’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, BENEDAY’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Şiddetli ani aşırı duyarlılık reaksiyonları (yüzde ödem, dilde şişme, gırtlakta şişme ile birlikte soluk yolunun tıkanması, kalp atışında hızlanma, soluk alma güçlüğü, kan basıncında düşme gibi belirtiler ile kendini gösterebilir).
  • Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin BENEDAY’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.’

    ‘Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.’

    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Baş dönmesi, terleme, baş ağrısı ve görme bozuklukları. Eğer şeker hastalığı için tedavi görüyorsanız ve bu belirtileri gösteriyorsanız kan şeker seviyeniz normalin altına düşmüş olabilir. Kan şeker düzeyinizin ölçülmesi ve tıbbi müdahale yapılması gerekebilir.
  • Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

  • Mide-barsak rahatsızlıkları (Bulantı, kusma, ishal, mide ve barsaklarda ağrı).
  • Tat almada bozukluk
  • Deride kızarıklık, kaşıntı, kurdeşen

Yüksek dozda uzun süreli, kullanıldığında baş ağrısı, uyku hali, karaciğer enzimlerinde yükselme, serum folik asit seviyelerinde düşme gibi yan etkiler görülebilir.

Yan etkilerin raporlanması