BALANCE %4.25 GLIKOZ 1.25 mmol / 1 KALSIYUM 2500 ml BIOFIN torba Uyarılar

Fresenius Medikal Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Balance Glikoz uyarılar, Balance Glikoz zararları, Balance Glikoz önlemler, Balance Glikoz riskler, Balance Glikoz yan etkisi, Balance Glikoz alerji, Balance Glikoz alkol, Balance Glikoz hamileler, Balance Glikoz emzirme, Balance Glikoz araç kullanımı, Balance Glikoz fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Bu solüsyon yalnızca aşağıdaki durumların dikkatli yarar-risk analizlerinin yapılmasından sonra kullanılabilir:

-Kusma ve/ veya diyareye bağlı olarak elektrolitlerin kaybı (bir süre için potasyum içeren periton diyaliz solüsyonuna geçiş gerekli olabilir).

-Hiperparatiroidizm: Yeterli enteral kalsiyum desteği için tedavi kalsiyum içeren fosfat bağlayıcıların ve/veya D vitamini uygulamasını da içermelidir.

-Hipokalsemi: Kalsiyum içeren fosfat bağlayıcıların ve/veya D vitamininin yeterli enteral kalsiyum desteği sağlayamadığı durumda daha yüksek kalsiyum konsantrasyonuna sahip bir diyaliz solüsyonuna bir süre için veya kalıcı olarak geçiş düşünülmelidir.

-Digital tedavisi yapılan hastalar: Serum potasyum seviyesinin düzenli olarak izlenmesi şarttır. Ciddi hipokalemide potasyum içeren diyaliz solüsyonunu kullanımı ve diyet için danışmanlık gerekli olabilir.

-Büyük polikistik böbreklere sahip hastalar.

Dışarı çekilen sıvı, berraklığı ve hacmi açısından kontrol edilmelidir. Abdominal ağrı ile birlikte bulanıklık veya sadece abdominal ağrı yada sadece bulanıklık peritonit belirtileridir.

Periton diyalizi sırasında proteinler, aminoasitler ve suda çözünen vitaminlerde kayıp meydana gelir. Eksiklikleri önlemek için uygun bir diyet veya takviye sağlanmalıdır.

Periton zarının transport karakteristikleri uzun dönem peritoneal diyaliz sırasında değişebilir, bu durum ilk olarak ultrafiltrasyonda kayıp olarak ortaya çıkar. Ciddi vakalarda periton diyalizi durdurulmalı ve hemodiyalize başlanmalıdır.

Aşağıdaki parametrelerin düzenli izlenmesi tavsiye edilir:

-Aşın hidrasyon ya da dehidrasyonun erken tanısı için vücut ağırlığı

-Serum sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfat, asit baz durumu, kan gazlan ve kan proteinleri,

-Serum kreatinin ve üre

-Parathormon ve kemik metabolizmasının diğer göstergeleri,

-Kan şekeri

-Periton diyalizinde adaptasyonda residüal renal fonksiyon Yaşlı hastalar

Yaşlı hastalarda periton diyalizine başlarken, bu hastalarda herni insidansının artmış olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Kullanıma hazır solüsyonun raf ömrü

Kullanıma hazır solüsyon hemen kullanılmalıdır, karıştırma sonrasında en fazla 24 saat içinde kullanılabilir.

Taşıma

Plastik torbalar nakliye veya depolama sırasında zarar görebilir. Bu durum kontaminasyona ve diyaliz solüsyonunda mikroorganizmaların üremesine neden olabilir. Torbalar bağlantılar yapılmadan ve periton diyalizi kullanılmadan önce her hangi bir hasara karşı dikkatlice kontrol edilmelidir. Bağlantılarda, kapanışta, torbanın birleşim noktaları ve köşelerde küçük de olsa herhangi bir hasarın kontaminasyona yol açmış olabileceği dikkate alınmalıdır. Hasar görmüş veya içeriği bulanık olan torbalar kesinlikle kullanılmamalıdır.

Bu solüsyon yalnızca berraksa ve torbası zarar görmemiş ise kullanılmalıdır.

Solüsyonun kullanılmayan kısmı imha edilmelidir.

Koruyucu torba sadece uygulama öncesinde açılmalıdır.

İki solüsyon karıştırılmadan kullanılmamalıdır.

Enfeksiyon riskini azaltmak için diyalizat değişimi sırasında da aseptik koşullar sürdürülmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Balance Glikoz periton diyaliz solüsyonunun araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.