AZOPT % 1 5 ml oft.sol. Nedir

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Azopt nedir, Azopt ne için kullanılır, Azopt ne ilacı, Azopt neye yarar, Azopt ne işe yarar, Azopt neye iyi gelir, Azopt kullananlar, Azopt kullanımı, Azopt uygulama, Azopt etkileri, Azopt faydaları bilgilerini içerir.

2.AZOPT nedir ve ne için kullanılır?

AZOPT beyaz ila kırık beyaz renkli bir göz damlasıdır. AZOPT etkin madde olarak brinzolamid içerir. Kutu içinde bir şişe bulunur.

AZOPT karbonik anhidraz enzimleri olarak adlandırılan glokom tedavisinde kullanılan ilaç grubunun bir üyesidir. Göz içindeki sıvı üretimini azaltarak gözdeki basıncın düşmesini sağlar. Tek başına veya beta-blokör veya prostaglandin analogu adı verilen basınç düşürücü diğer damlalarla birlikte kullanılabilir.

AZOPT göz damlası gözdeki yüksek basıncı düşürmek için kullanılır. Bu basınç glokom adı verilen hastalığa neden olabilir.

Göz küresi göz içini besleyen berrak, sulu bir sıvı içerir. Sıvı daima gözün dışına boşalır ve her zaman daha fazla sıvı üretilir. Eğer göz boşaldığından daha hızlı dolarsa, gözün içindeki basınç artar. Bu çok yüksek olursa görmenize zarar verebilir.