AZELTIN 200 mg 15 ml oral süspansiyon Gebelik

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Azeltin gebelik kategorisi B'dir. Azeltin hamilelik kategorisi, Azeltin gebelik kategorisi, Azeltin emzirme, Azeltin anne sütüne geçer mi, Azeltin laktasyon, Azeltin hamilelerde kullanımı, Azeltin ve bebek, Azeltin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel Tavsiye:

Gebelik kategorisi : B.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan hafif- orta düzeyde maternal toksik dozlarla yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarakdoğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler bakımından yetersizdir. Bu sebepten dolayı hamilekalmayı planlayan veya hamilelik şüphesi olan kadınlarda kullanılırken uygun doğum kontrolyöntemleri uygulanmalıdır.

Gebelik dönemi

Gebelerde azitromisin kullanımına ilişkin klinik veri bulunmamaktadır. Hayvanlar üzerinde hafif-orta düzeyde maternal toksik dozlarla çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalardaazitromisinin fetüse zararı konusunda herhangi bir kanıt bulunamamıştır. İnsan için potansiyelrisk bilinmemektedir. Gebelerde ancak kesin ihtiyaç duyulduğunda kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Azitromisinin insan sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir.

Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da AZELTİN tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken,emzirmenin çocuk açısından faydası ve AZELTİN tedavisinin emziren anne açısındanfaydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/fertilite

Yeterli bilgi yoktur.