ASMANEX TWISTHALER 200 mcg 30 doz inhalasyon {Schering-plough} Nedir

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Asmanex Twisthaler nedir, Asmanex Twisthaler ne için kullanılır, Asmanex Twisthaler ne ilacı, Asmanex Twisthaler neye yarar, Asmanex Twisthaler ne işe yarar, Asmanex Twisthaler neye iyi gelir, Asmanex Twisthaler kullananlar, Asmanex Twisthaler kullanımı, Asmanex Twisthaler uygulama, Asmanex Twisthaler etkileri, Asmanex Twisthaler faydaları bilgilerini içerir.

2.ASMANEX TWISTHALER nedir ve ne için kullanılır?

• ASMANEX TWİSTHALER Toz İnhaler kutuda, folyo içinde 30 doz içeren, çok dozlu, nefesle harekete geçirilen 200 mikrogram/inhalasyon doz ayarlı ambalajlarda bulunan lokal antienflamatuvar özelliklere sahip topikal bir glukokortikosteroiddir.

• İnhalerin ağız parçası beyaz renkte olup, pembe renkteki tabanında bir doz gösterge (sayaç) penceresi bulunmaktadır. Bu dijital gösterge, kalan dozların sayısını belirtmektedir. İnhalerin ağız parçası ağıza yerleştirilerek ilaç ağızdan alınan nefesle akciğerlere çekilir.

• ASMANEX TWİSTHALER, erişkin ve 12 yaşından büyük ergen hastalar tarafından inhalasyonla (nefes yoluyla) kullanılan ve doğrudan doğruya akciğerlerine ulaşan, kuru toz halinde mometazon furoat içerir. Her inhalasyon (uygulama), akciğerlere 200 mikrogram etkin madde (mometazon furoat) verilmesini sağlar. Mometazon furoat, kortikosteroidler ya da daha kısa adıyla steroidler olarak bilinen bir ilaç grubunun üyesidir. Kortikosteroidler, sahip oldukları antienflamatuvar etki nedeniyle, astım

ataklarının önlenmesinde kullanılır. Akciğerlerdeki küçük hava geçitlerinde mevcut şişliğin ve tahrişin kortikosteroidler etkisiyle azalması, solunum sorunlarını hafifletir.

• ASMANEX TWİSTHALER, inatçı (persistan) astımın kontrol altında olmasını sağlamak amacıyla düzenli tedavide kullanılır; astım atakları geliştiğinde bunları gidermek amacıyla değil, hiçbir astım belirtisinin mevcut olmadığı zamanlarda bile düzenli olarak kullanılmalıdır. Astımın kontrol altında olması, ancak bu şekilde mümkündür.

• ASMANEX TWİSTHALER, orta ila çok şiddetli kronik obstrüktif (tıkayıcı) akciğer hastalığının (KOAH) semptomatik tedavisinde kullanılır.