ANTI-NAUSEA 10 mg/2 ml IM/IV enj. çöz. içeren 5 ampül Dozu

Onko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Anti Nausea dozu, Anti Nausea dozaj, Anti Nausea doz aşımı, Anti Nausea uygulama, Anti Nausea kullanım şekli, Anti Nausea kullanımı, Anti Nausea kullanım süresi, Anti Nausea açmı tokmu, Anti Nausea nedir, Anti Nausea ne için kullanılır, Anti Nausea nasıl kullanılır, Anti Nausea faydaları, Anti Nausea etkileri, Anti Nausea günde kaç kez, Anti Nausea sabah mı akşam mı, Anti Nausea fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi;

ANTİ-NAUSEA intramüsküler enjeksiyon ya da yavaş intravenöz enjeksiyon (2 dakikada) olarak uygulanır. Aşağıda önerilen dozlar aşılırsa, distoni gibi yan etkileringörülme potansiyeli artmaktadır.

Yetişkinlerde (20 yaş ve üzeri) kullanım:

60 kg ve üzerindeki yetişkinlerde günde 3 kez 10 mg,

60 kg altındaki yetişkinlerde günde 3 kez 5 mg

Diyagnostik amaçla kullanım:

İncelemeden 10 dakika önce intravenöz yoldan tek doz uygulama yapılabilir.

• 60 kg ve üzerindeki kişilere 10 mg,

• 30 ile 59 kg arasındaki kişilere 5 mg,

• 20 ile 29 kg arasındaki kişilere 2,5 mg

• 15 ile 19 kg arasındaki kişilere 2 mg,

• 14 kg’ a kadar olan kişilere 1 mg

Uygulama şekli:

ANTİ-NAUSEA intramüsküler (kas içine) enjeksiyon, intravenöz (damar içine) enjeksiyon ve intravenöz (damar içine) infüzyon şeklinde kullanılır.

Parenteral ANTİ-NAUSEA tedavisi acil durumlarda ve hastanın oral yolla ilaç alamadığı hallerde uygulanır. Parenteral ANTİ-NAUSEA kullanımı, izleme ve reanimasyoncihazlarının bulunduğu bir hastane veya klinikte, bir sağlık profesyoneli tarafındanyapılmalıdır.

Genel olarak intravenöz enjeksiyonlar 1-2 dakikadan uzun sürede yavaş yapılmalıdır, hızlı uygulama anksiyete, huzursuzluk ve uyuşukluk oluşturabilir.

ANTİ-NAUSEA ’nın baş kısmı aşağıya bükülerek kırılır ve uygulama gerçekleştirilir.

Özel Popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

ANTİ-NAUSEA, klinik açıdan önemli derecede böbrek ya da karaciğer yetmezliği olan hastalarda uzun dönem tedavi süresince dikkatlice ve azaltılmış dozlarda kullanılmalıdır.Metoklopramid , karaciğerde metabolize olur ve metabolitleriyle beraber büyük bir kısmıböbrek yolu ile elimine edilir.

Pediyatrik popülasyon:

20 yaşın altındaki adölesanlara ve çocuklara ilaç uygulanırken riskler değerlendirilmelidir. Dozaj şemaları vücut ağırlığına göre hazırlanmalı ve etkili olan en düşük doz ilebaşlanmalıdır.

20yaşın altındaki kişilerde kullanım:

• 60 kg’ın üzerindeki kişilere günde 3 kez 10 mg,

• 30ile59 kg arasındaki kişilere günde 3 kez 5 mg,

• 20ile29 kg arasındaki kişilere günde 3 kez 2,5 mg,

• 15ile19 kg arasındaki kişilere günde 2 ya da 3 kez2mg,

• 10ile14 kg arasındaki kişilere günde 2 ya da 3 kez1mg,

• 10 kg’ın altındaki kişilere günde 2 kez 1 mg

Toplam günlük doz , kg başına 0,5 mgin üzerine çıkmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda kullanımı yetişkinlerde olduğu gibidir. Yetişkinler için önerilen dozların üzerine çıkılmamalıdır. Özellikle uzun süreli tedavilerde, dozlar uygun sıklıklarla gözdengeçirilmelidir.

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı dozların alınması halinde, uyuşukluk, yön tayin edememe, ajitasyon ve ekstrapiramidal reaksiyonlar gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu belirtiler genellikle 24 saatiçinde kaybolur. Acil durumlarda, antikolineıjik ve antiparkinson ilaçlar ya da antikolineıjiketkileri olan antihistaminik ilaçlarla bu tür belirtiler kontrol altına alınabilir. (Örn: 50 mgIM Difenhidramin HCI).