ANTI-FOSFAT CC 500 mg 100 tablet Zararları

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Anti Fosfat zararları, Anti Fosfat önlemler, Anti Fosfat riskler, Anti Fosfat uyarılar, Anti Fosfat yan etkisi, Anti Fosfat istenmeyen etkiler, Anti Fosfat cinsel, Anti Fosfat etkileri, Anti Fosfat tedavi dozu, Anti Fosfat aç mı tok mu, Anti Fosfat hamilelik, Anti Fosfat emzirme, Anti Fosfat alkol, Anti Fosfat kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Tüm ilaçlar gibi, ANTI-FOSFAT CC’nin içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1,000 ila <1/100); seyrek (>1/10,000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10,000)

Yaygın: Tavsiye edilen dozlarda bile midede karbondioksit oluşumu ihtimali nedeniyle şişkinlik hissi oluşabilir. Kalsiyum karbonat tedavisinin ilk üç ayında idrarda kalsiyum atılımındaki artış renal taşların oluşma ihtimalini artırabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek karaciğer yetmezliği:

Yaygın: Renal yetmezlikli hastalarda ve uzun dönemde yüksek doz kullanan hastalarda hiperkalsemi, metabolik alkolozis ve hiperkalsiüri’ye yol açabilir. Kronik renal yetmezlikli hastalar, hiperkalsemik epizodlar geliştirebilirler. Bu nedenle sürekli ve düzenli semm kalsiyum ve serum fosfat monitorizasyonu gereklidir. Kalsiyum tuzları, çözünmeyen tuz formları oluşturarak fosfat emilimini azaltır.

Yaygın olmayan: Literatürlerde kronik renal yetmezlikte uzun dönemli kalsiyum karbonat tedavisi sırasında yumuşak doku kalsifikasyonlarının gelişmesinin mümkün olduğuna ilişkin bilgiler vardır. Bu raporların anlamlılığı henüz belirgin değildir. Profilaktik olarak mümkün olan en düşük kalsiyum dozu tavsiye edilir ki bu seram kalsiyum ve fosfat sevileri ile tayin edilir.