ANTI-FOSFAT CC 500 mg 100 tablet Dozu

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Anti Fosfat dozu, Anti Fosfat dozaj, Anti Fosfat doz aşımı, Anti Fosfat uygulama, Anti Fosfat kullanım şekli, Anti Fosfat kullanımı, Anti Fosfat kullanım süresi, Anti Fosfat açmı tokmu, Anti Fosfat nedir, Anti Fosfat ne için kullanılır, Anti Fosfat nasıl kullanılır, Anti Fosfat faydaları, Anti Fosfat etkileri, Anti Fosfat günde kaç kez, Anti Fosfat sabah mı akşam mı, Anti Fosfat fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji: Doz, seram fosfat seviyesine bağlı olarak ayarlanır.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Tedavi yemeklerle beraber alman ikişer tablet ANTI-FOSFAT CC ile başlamalıdır (günde 3 gram kalsiyum karbonata tekabül eder). ANTI-FOSFAT CC dozunu her yemekle beraber alman 4-6 tablete artırmak mümkündür (günde 10 grama kadar kalsiyum karbonata tekabül eder).

ANTI-FOSFAT CC tedavisi seram kalsiyum ve seram fosfat seviyelerinin

9 9

moniterizasyonunu gerektirir. Kalsiyum-fosfat ürünlerinin seviyesi 5.3 mmol /I ’yi aşmamalıdır. Aştığı durumlarda tedavi kesilmelidir.

Uygulama şekli:

Yemeklerle birlikte, oral yoldan alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek karaciğer yetmezliği:

Renal yetmezlikli hastalarda ve uzun dönemde yüksek doz kullanan hastalarda hiperkalsemi, metabolik alkalozis ve hiperkalsiüri’ye yol açabilir.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin bir veri bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Yalnızca oral kalsiyum preparatlarına bağlı bir entoksikasyon rapora mevcut değildir. Hiperkalsemi durumunda rehidrasyonla tedavi yapılır, NaCİ infüzyonu ve forse diürez uygulanır. Regüler dializisli hastalarda kalsiyum konsantrasyonunu geçici olarak azaltmak mümkündür.