ANTI SKAB krem % 5 30 gr krem Dozu

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Anti Asidoz dozu, Anti Asidoz dozaj, Anti Asidoz doz aşımı, Anti Asidoz uygulama, Anti Asidoz kullanım şekli, Anti Asidoz kullanımı, Anti Asidoz kullanım süresi, Anti Asidoz açmı tokmu, Anti Asidoz nedir, Anti Asidoz ne için kullanılır, Anti Asidoz nasıl kullanılır, Anti Asidoz faydaları, Anti Asidoz etkileri, Anti Asidoz günde kaç kez, Anti Asidoz sabah mı akşam mı, Anti Asidoz fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji

Uyuz tedavisi

Cilt tipi ve yüzey alanında bireysel değişikliklerin farklılığı göz önünde bulundurulduğunda doz konusunda kesin tavsiyeler yapılması mümkün değildir.

Erişkinler ve 12 yaşın üzerindeki çocuklar: Tek uygulamada yaklaşık 1 tüpe kadar. Bazı erişkinlerde tüm vücudu kaplamak için 30 g’lık 1 tüpten fazlası gerekirse de 2 tüpten (60 g)fazlası uygulanmamalıdır.

Pubis biti tedavisi

30 g’lık bir tüpün 1/3’ü, pubik bölge, anüs çevresi, uyluk bölgesi ve gövdeye uygulanması tavsiye edilir. Az bir erişkin grubu tedaviyi tamamlamak için daha fazla kreme ihtiyaçduyabilir, fakat 30 g’lık tüpün 2/3’ünden fazlası kullanılmamalıdır.

Uygulama sekli:

Uyuz tedavisi

Tedaviye başlamadan önce deri temiz, kuru ve serin olmalıdır. Eğer sıcak banyo yapılmışsa, kremi uygulamadan önce derinin soğuması beklenmelidir. Hızlı emilen bir krem olduğu için,cilde yumuşak hareketlerle sürülmesini takiben görünmez olur. Bu nedenle krem deriüzerinde kalıcı hale geçene kadar sürmeye devam edilmemelidir. Uygulamadan 8-12 saatsonra tüm vücut yıkanmalıdır.

ANTİ-SKAB, el ve ayak parmakları arasındaki alanlar, bilekler, koltuk altları, dış genital organlar, kaba etler, el ve ayak tırnaklarının altına özel dikkat göstererek baş dışında bütünvücuda uygulanabilir. Kadınlarda, göğüsler de tüm vücut uygulamasına dahildir. ANTİ SKABuygulaması sırasında eller sabun ve su ile yıkanmışsa ellere tekrar uygulanmalıdır.

Pubis biti tedavisi

) hariç yüz tüylerinde de, bit ve sirkeenfestasyonu bulunursa uygulanmalıdır. Kirpiklerde, bit ve sirke bulunursa, cımbız ilealınmalı, ANTİ-SKAB iritasyona neden olabileceği için gözlerde kullanılmamalıdır.Enfestasyon bir uygulama ile tamamen ortadan kaldırılabilir. Buna rağmen, uygulamadan 7gün sonra uygulanan bölgede canlı bit görülürse, ikinci bir tedavi uygulanabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği: Veri yoktur.

Karaciğer yetmezliği: Veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Uyuz tedavisi

12 yaşın altındaki çocuklar: 30 gramlık bir tüp esas alınarak tek uygulamada kullanılacak yaklaşık krem miktarı aşağıdaki tabloda belirtilmektedir.

2 aylıktan 1 yaşa kadar çocuklar bir tüpün 1/8 ’i kadar

1 ile 5 yaş arasındaki çocuklar bir tüpün 1/4’ü kadar

6 ile 12 yaş arasındaki çocuklar bir tüpün 1/2’si kadar

Baş boyun saçlı deri ve kulakların da tedavisi gerektiği durumlarda, tüm vücudun kaplanması için doz artırılabilir.

2 aylıktan 2 yaşa kadar çocuklarda: 2 yaşın üzerindeki çocuklar ve erişkinlerdekiuygulamaya benzerdir. Buna rağmen, bu hasta popülasyonunda, uyuz lezyonları yüz, boyun,saçlı deride ve kulaklara daha çok sıçramış olduğundan, ANTİ-SKAB’ın bu bölgelere desürülmesi etkilidir. Hastaların yaklaşık %90’ında uyuz enfestasyonu kremin tek biruygulamasıyla giderilir. Eğer var olan lezyonlarda iyileşme belirtisi yoksa veya yeni lezyonlaroluşursa, ikinci bir uygulama 7 günden önce olmamak üzere yapılabilir.

Pubis biti tedavisi

Çocuklar ve nispeten az tüylü kişilerde oransal olarak daha az krem kullanılmalıdır. Geriyatrik popülasyon: 70 yaş üzerindeki hastalar doktor kontrolünde kullanmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Belirti ve bulgular

İstenmeyen etkiler bölümünde tarif edilen lokal advers etkilerveya daha ciddi deri reaksiyonları ihtimali taşır.

Tedavi

Hipersensitivite reaksiyonları görüldüğünde semptomatik tedavi endikedir. Kazara bir çocuk ANTİ-SKAB muhtevasını yutarsa yutulmayı takiben 2 saat içinde hekime başvurulandurumlarda gastrik lavaj yapılması uygundur.