ANTI SKAB krem % 5 30 gr krem Gebelik

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Anti Asidoz gebelik kategorisi B'dir. Anti Asidoz hamilelik kategorisi, Anti Asidoz gebelik kategorisi, Anti Asidoz emzirme, Anti Asidoz anne sütüne geçer mi, Anti Asidoz laktasyon, Anti Asidoz hamilelerde kullanımı, Anti Asidoz ve bebek, Anti Asidoz kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ve doğum kontrolü acısından özel bir önlem gerektirmez.

Gebelik dönemi

ANTİ-SKAB’ın fetusa herhangi bir risk oluşturmadığını gösterecek, gebelikte kullanımı ile ilgili kısıtlı bilgi mevcuttur. Üstelik uygun dozun tüm vücuda uygulanmasını takiben sistemikpermetrin emilimi çok düşük olup, uygulanan dozun % 0.5’inden azdır. Bu bilgiler ile negatiftoksisite ve düşük memeli toksisitesi bilgileri birlikte değerlendirildiği zaman, ANTİ-SKABtedavisini takiben fetusa herhangi bir risk minimaldir.

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Çalışmalar, permetrinin sığırlarda oral uygulamasını takiben, çok düşük konsantrasyonlarda süt içinde atıldığını göstermektedir. Permetrinin insanlarda anne sütü içinde atılıp atılmadığıbilinmemektedir. Buna rağmen, ANTİ-SKAB ile tedaviyi takiben permetrinin sistemikabsorpsiyonu çok düşük olduğundan, teorik olarak bu sistemik permetrinin de çok küçükyüzdesi anne sütüne geçecektir. Bu kadar düşük konsantrasyonların yenidoğan/bebek için riskoluşturması beklenmez. Emziren anneler doktor denetiminde kullanmalıdır.

Üreme yeteneği /Fertilite

Fare, sıçan ve tavşanlara oral 200-400 mg/kg/günlük dozlar verilerek yapılan üreme çalışmaları, fertilite ve teratojenisite üzerine üç nesil boyu etkili olmadığı gösterilmiştir.