ANKO-L 1 G IV infüzyon çözeltisi için liyofilize toz içeren 1 flakon Nedir

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Anko nedir, Anko ne için kullanılır, Anko ne ilacı, Anko neye yarar, Anko ne işe yarar, Anko neye iyi gelir, Anko kullananlar, Anko kullanımı, Anko uygulama, Anko etkileri, Anko faydaları bilgilerini içerir.

2.ANKO-L nedir ve ne için kullanılır?

APZET 5 mg olanzapin içeren 28 ve 84 tabletlik blister ambalajda sunulan film kaplı tablettir. APZET antipsikotikler adı verilen bir ilaç grubuna aittir.

APZET, gerçekte var olmayan şeyleri duymak, görmek veya hissetmek, yanlış inanışlar, anormal şüphecilik, içine kapanmak gibi semptomların eşlik ettiği bir hastalığın tedavisinde kullanılır. Ayrıca bu hastalığı yaşayan hastalar kendilerini depresif, endişeli veya gergin hissedebilirler.

APZET, coşkulu ve fazlasıyla enerjik hissetme, normalden çok daha az uykuya ihtiyaç duyma, birbirini kovalayan fikirler öne sürerek çok hızlı konuşma ve bazen aşırı sinirlilik gibi semptomların eşlik ettiği bir durumu tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca bu durumla birlikte olabilen duygudurum iniş (deprese) ve çıkışlarını engelleyen bir duygu durum dengeleyicidir. APZET benzer durumların tedavisi için 13-17 yaş arasındaki ergen hastalarda da kullanılabilir.