ANKO-L 1 G IV infüzyon çözeltisi için liyofilize toz içeren 1 flakon Gebelik

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Anko gebelik kategorisi C'dir. Anko hamilelik kategorisi, Anko gebelik kategorisi, Anko emzirme, Anko anne sütüne geçer mi, Anko laktasyon, Anko hamilelerde kullanımı, Anko ve bebek, Anko kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

ANKO-L’nin çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelik dönemi

Teratolojik çalışmalarda vankomisin dozu sıçanlarda insan dozunun 5 katı, tavşanlarda insan dozunun 3 katı olarak uygulanmıştır ve vankomisine bağlı olarak fötusun zarar gördüğünügösteren bir kanıt bulunamamıştır. Kontrollü klinik bir çalışmada, ciddi stafilokokenfeksiyonları için hamile kadınlara intravenöz yolla uygulanan vankomisin hidroklorürünbebekler üzerindeki potansiyel ototoksik ve nefrotoksik etkileri incelenmiştir. Vankomisin,plasentaya geçer. Embriyonal ve neonatal ototoksisite ve nefrotoksisite gözardı edilemez.Gebe kadınlarda güvenliliği ile ilgili yeterli veri yoktur. Gebelerde ancak anneye yararı fötusazararından fazla ise ve mutlaka gerekliyse kullanılabilir.

Laktasyon dönemi

Vankomisin süte geçer ancak yeni doğanlara zararı olup olmadığı bilinmemektedir. Bundan dolayı beklenen yararlar herhangi bir riske ağır basmadıkça bebekler emzirilmemelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme yeteneği üzerine bir etkisi yoktur.