AMIDOVIN 150 mg/3 ml IV 6 ampül Uyarılar

Avicenna Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Amidovin uyarılar, Amidovin zararları, Amidovin önlemler, Amidovin riskler, Amidovin yan etkisi, Amidovin alerji, Amidovin alkol, Amidovin hamileler, Amidovin emzirme, Amidovin araç kullanımı, Amidovin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Sadece acil durumlar için uygulanmalı ve koroner yoğun bakım ünitelerinde kontrol alt ında başka alternatif olmad ığı takdirde kullanılmalıdır.

Doğrudan IV uygulama genellikle tavsiye edilmez.

Enjeksiyon süresi asla 3 dakikadan az olmamalıdır. Şırınga içinde hiç bir ilaçla kar ıştırılmamalıdır, infüzyon seti arac ılığıyla uygulanabilir. Ortalama doz 5 mg/kg’d ır. EKG de U ve deforme olmuş T dalgaları görülebilir, bunlar intoksikasyon belirtileri olmayıp amiodaron’un miyokard dokusuna fikse olmasının sonucudur.

Cerrahi girişim öncesinde, anestezist, hastanın amiodaron ile tedavi edildiği konusunda uyarılmalıdır.

Hızlı enjeksiyonla bağlantılı olarak bazen hemodinamik etkiler olabileceğinden bolus uygulama yerine IV infüzyon tercih edilir. Çok hızlı uygulama veya doz aşımı ile kan dolaşım kolapsı hızlanabilir (bradikardi görülen bazı hastalarda atropin başarılı olmuştur).

Periferal venler yoluyla tekrarlanan veya devam eden infüzyon enjeksiyon bölgesi reaksiyonlarına neden olabilir. Tekrarlanan veya devam eden infüzyon yapılacağı zaman santral venöz kateter ile uygulanması tavsiye edilir.

Amidovin Ampul infüzyon olarak verilirken damla büyüklüğünü azaltabilir, eğer uygunsa infüzyon hızının ayarlanması gerekir.

Uzun QT sendromu / Torsades de Pointes’e neden olabilir. Bu nedenle tanısı konmuş veya şüpheli konjenital uzamış QT sendromu veya Torsades de Pointes hastalarında kullanılmamalıdır.

İntravenöz amiodaronla çok az vakada interstisyel pnömonit rapor edilmiştir. Bu durumdan şüphelenildiğinde göğüs röntgeni çekilmelidir.

IV amiodaronun ilk 24 saati içinde şiddetli hepatoselüler yetersizlik oluşabilir, bazen de fatal olabilir. Amiodaron verilir verilmez transaminazların yakın takibi tavsiye edilir.

IV uygulama sonrası oral tedaviye devam edildiğinde aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekir:

-Karaciğer fonksiyonları kontrol edilmeli eğer geçmişte bir rahatsızlık hikayesi varsa daha dikkatli olunmalıdır.

-Nedeni bilinmeyen dispne ve öksürük görülürse hastanın pulmoner fonksiyonları incelenmeli gerekirse röntgen çekilmelidir. Akciğer dokusunda radyoopak ve fibroz değişiklikler olabilir.

-Tiroid fonksiyonlarında hiper veya hipo gelişmeler olabilir, yakından izlenmelidir. -Uzun tedavilerde kornea mikrodepositleri görülebilir, doz azaldığında veya tedavi kesildiğinde ortadan kalkar.

-Uzun süreli tedavide fotosensitizasyonun dermatolojik semptomları görülebilir. ÖNLEMLER

Enjektabl amiodaron sadece hastane ünitelerinde sürekli denetim alt ında (EKG ve kan basıncı kontrolü) kullanılabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Amiodaron'un araç ve makine kullanımı üzerine etkisi bildirilmemiştir.