AMBISOME 50 mg IV infüzyon için liyofilize toz içeren 10 flakon Nedir

Gilead Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ambisome nedir, Ambisome ne için kullanılır, Ambisome ne ilacı, Ambisome neye yarar, Ambisome ne işe yarar, Ambisome neye iyi gelir, Ambisome kullananlar, Ambisome kullanımı, Ambisome uygulama, Ambisome etkileri, Ambisome faydaları bilgilerini içerir.

2.AMBISOME nedir ve ne için kullanılır?

AMBISOME'un etkin maddesi amfoterisin B'dir. Her AMBISOME flakonu, küçük yağ parçacıkları (lipozomlar) içinde 50 miligram amfoterisin B içermektedir.

İçerdiği diğer maddeler hidrojenize fosfatidilkolin, kolesterol, distearoilfosfatidilgliserol, alfa tokoferol, bir şeker tipi olan sukroz, disodyum süksinat heksahidrat, sodyum hidroksit ve hidroklorik asittir.

AMBISOME, infüzyon (damardan verilmek üzere) için hazırlanmış, dondurularak-kurutulmuş ( liyofilize ) tozdur.

Steril, açık sarı bir toz olup, 15 mililitrelik cam flakonlarda sunulmaktadır. Kapatma sistemi, lastik bir tıpa ve çıkarılabilir plastik kapaklı alüminyum bir halkadan oluşmaktadır. Bir kutuda 10 flakon ve 10 filtre paketlenmiştir; her kutuda bir flakona bir filtre şeklinde paketlenmiştir.

AMBISOME mantar enfeksiyonuna karşı etkili (antifungal) bir antibiyotik olup, aşağıdaki durumlarda kullanılır:

- Mantarların neden olduğu, ciddi sistemik enfeksiyonların spesifik tedavisi.

- Kötü huylu (malign) kan hastalıkları veya sitotoksik ya da bağışıklığı baskılayan (immünsüpresan) ilaçların kullanımına bağlı, "nötrofil" olarak bilinen bir tip beyaz kan hücresinin sayısındaki azalması olan hastalarda (nötropenili hastalarda), mantarların neden olduğu düşünülen enfeksiyonların tedavisi.

- Bir parazitin neden olduğu visceral leishmaniasis denilen bir hastalığın tedavisi.