ALDURAZYME 100 U/ml inf. için konsantre çözelti 5 ml Zararları

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aldurazyme zararları, Aldurazyme önlemler, Aldurazyme riskler, Aldurazyme uyarılar, Aldurazyme yan etkisi, Aldurazyme istenmeyen etkiler, Aldurazyme cinsel, Aldurazyme etkileri, Aldurazyme tedavi dozu, Aldurazyme aç mı tok mu, Aldurazyme hamilelik, Aldurazyme emzirme, Aldurazyme alkol, Aldurazyme kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Klinik çalışmalardaki istenmeyen etkilerin büyük bir kısmı [Faz 3 çalışmadaki (4 yıla kadar tedavi edilen) hastaların % 53’ünde ve 5 çalışmadaki (1 yıla kadar) hastalann % 35’inde] infüzyon ile ilişkili olay olarak sınıflandırılmıştır. İnfüzyona bağlı advers etkilerinin bazıları şiddetlidir. Zamanla birlikte bu reaksiyonlann sayıları azalır. En sık ilaç advers etkiler: baş ağnsı, bulantı, karın ağrısı, kaşıntı, artralji, sırt ağnsı, ekstremitelerde ağn, flushing, yüksek ateş, infüzyon bölgesinde reaksiyonlar, kan basıncı artışı, oksijen satürasyon düşüşü, taşikardi ve titremedir.

Faz 3 ve onun uzatma dönemi çalışması süresince, 4 yıla kadar tedavi edilen, 5 yaş ve üstü, 45 hastadaki ALDURAZYME’a karşı oluşan ilaca bağlı advers etkilerin sıklığın takip eden sınıflandırması kullanılarak aşağıda listelenmiştir: çok yaygm (>1/10); yaygm (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor). Az sayıda hasta popülasyonu nedeniyle tek bir hastada görülen advers etki yaygm olarak sınıflandırılmıştır.

Önceden solunum yolu tutulumu olan bir hastada, infuzyonun başlamasından üç saat sonra (tedavinin 62’nci haftası), ürtiker ve trakeostomi gerektiren hava yolu obstrüksiyonundan oluşan ciddi bir reaksiyon gelişmiştir. Bu hastada IgE pozitif test edilmiştir.

Pazarlama sonrası deneyimlerde, aralarında bazıları ciddi olan yüksek ateş, titreme, kusma, taşipne, eritem ve siyanoz gibi infüzyonla ilişki reaksiyonlar bildirilmiştir. Aynca daha önceden MPS I ile ilişkili üst solunum yolu ve pulmoner tutulumu hikayesi olan birkaç hastada, bronkospazm, solunum arresti ve yüz ödemi görülmüştür (Bkz bölüm 4.4)

ALDURAZYME ile tedavi edilen hastalarda ekstravazasyon rapor edilmiştir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler.:

Pediyatrik popülasyon

5 yaş altı ve özellikle şiddetli fenotipi olan toplam 20 hastalık bir faz 2 çalışması boyunca tedavi alanlarda, ALDURAZYME’a karşı rapor edilen advers etkiler aşağıda listelenmiştir. Advers etkiler şiddete göre hafiften ağıra doğrudur.

MedDRA Sistein Organ Sınıflaması

MedDRA Tercih edilen

Sıklık

Kardiyak hastalıklar

Taşikardi

i

Çok yaygın

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Yüksek ateş

Çok yaygm

Titreme

Çok yaygm

Araştırmalar

Kan basımcında yükselme

Çok yaygm

Oksijen satürasyonunda düsüs

J 9

Çok yaygm

33 MPS 1 hastasının bir faz 4 çalışmadaki, 4 dozdan l’ini aldığı doz rejimleri: haftalık 100 U/Kg İV (önerilen), haftalık 200 U/Kg İV, 2 haftada bir 200 U/Kg İV veya 2 haftada bir 300 U/Kg İV. Önerilen doz grubu, ilaç ve infüzyon advers etkisinin en az görüldüğü hasta sayısına sahiptir, infüzyona bağlı advers etkilerin tipleri diğer klinik çalışmadakilere benzerdir.