AGGRASTAT 12.5 mg/50 ml IV inf. için kon. çöz. içeren flakon Gebelik

Chiesi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aggrastat gebelik kategorisi B'dir. Aggrastat hamilelik kategorisi, Aggrastat gebelik kategorisi, Aggrastat emzirme, Aggrastat anne sütüne geçer mi, Aggrastat laktasyon, Aggrastat hamilelerde kullanımı, Aggrastat ve bebek, Aggrastat kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda, tedavi süresince tıbben etkili doğum kontrol yöntemlerinin kullanılması uygun olacaktır.

Gebelik dönemi

Klopidogrelin gebe kadınlarda kullanımı ile ilgili yeterli veri yoktur. Bir önlem olarak, elde edilecek yararın risklere baskın olduğu durumlar haricinde, CLOPRA’nıngebelik sırasında kullanımından kaçınılması önerilir.

Klopidogrel için gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir.

CLOPRA gebe kadınlarda verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi:

Klopidogrelin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlardan elde edilen farmakokinetik/toksikolojik veriler, klopidogrel ve metabolitlerinin sütleatıldığını göstermektedir (bkz. 5.3). Bir önlem olarak, Clopra ile tedavi sırasındaemzirilmemelidir.

Üreme yeteneği/fertilite:

Sıçan ve tavşanlarda üreme üzerine yapılan çalışmalarda klopidogrele bağlı olarak fertilitede bozulma veya fetüste herhangi bir zarar görülmemiştir (Bkz. 5.3 Kliniköncesi güvenlilik verileri).