AGGRASTAT 12.5 mg/50 ml IV inf. için kon. çöz. içeren flakon Nedir

Chiesi Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aggrastat nedir, Aggrastat ne için kullanılır, Aggrastat ne ilacı, Aggrastat neye yarar, Aggrastat ne işe yarar, Aggrastat neye iyi gelir, Aggrastat kullananlar, Aggrastat kullanımı, Aggrastat uygulama, Aggrastat etkileri, Aggrastat faydaları bilgilerini içerir.

2.AGGRASTAT nedir ve ne için kullanılır?

AGGRASTAT trombosit agregasyon inhibitörleri adı verilen (trombositlerin kümelenmesini engelleyen) ilaç grubunun bir üyesidir.

AGGRASTAT seyreltilmek üzere, konsantre, steril, renksiz bir çözelti olup 50 ml'lik küçük cam şişelerde (flakonlarda) kullanıma sunulmuştur. AGGRASTAT yalnızca doktorunuz tarafından hazırlanması ve uygulanması gereken bir ilaçtır.

Kalbe giden kan akımında azalma sonucunda kararsız anjina olarak bilinen belirli bir tip göğüs ağrısı oluşabilir. Doktorunuz kalbinize giden kan akışını desteklemek ve bu durumun kalp krizi gibi olası komplikasyonlarını önlemek için size AGGRASTAT reçetelemiştir. AGGRASTAT kalbe giden kan akışını iyileştirmek için balon tipi prosedürler uygulanan hastalarda da kullanılır.

AGGRASTAT kan dolaşımında bulunan ve pıhtılaşmadan sorumlu olan trombositleri (trombositler, kan pıhtılaşması sırasında kümeler oluşturan kan hücreleridir) bloke ederek etki gösterir. AGGRASTAT trombosit üzerindeki bir reseptörü (alıcı) bloke ederek trombositlerin birbirine yapışıp kan pıhtıları oluşturmasını ve buna bağlı olarak kalbe giden kan akışını azaltarak göğüs ağrısı ve kalp krizlerine yol açmasını önler.