PUREGON 600 IU/ 0.72 ml S.C. enj.için sol. içeren 1 kartuş {Schering-plough} Gebelik

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ataxil gebelik kategorisi X'dir. Ataxil hamilelik kategorisi, Ataxil gebelik kategorisi, Ataxil emzirme, Ataxil anne sütüne geçer mi, Ataxil laktasyon, Ataxil hamilelerde kullanımı, Ataxil ve bebek, Ataxil kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Ataxil kemoterapi amacıyla kullanılan bir ilaçtır. Kemoterapi başta meme, akciğer ve yumurtalık kanserlerinin belirli türlerinde olmak üzere kanserli hücrelerin çoğalmasının engellenmesi ve varolanlarının öldürülmesidir. Ataxil 100 mg ayrıca AIDS hastası olan kişilerde görülebilen Kaposi Sarkomu türü kanserin tedavi edilmesi ve diğer tedavilerin etkili olamadığı hallerde kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Paklitaksel > Antineoplastik İlaçlar (Kanser İlaçları) > Alkaloidler ve Diğer Doğal İlaçlar (64 ilaç) > Taksanlar > Paklitaksel

ATC Kodu

L01CD01

Etkin Madde

Paklitaksel 6 mg/ml

Barkodu

8699525775870

Geri Ödeme Kodu

A12527

Satış Fiyatı

35.11 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

17

Alternatif İlaç Sayısı

11

Sağlık Konuları

Meme Kanseri , Pankreas Kanseri , Akciğer Kanseri , Yumurtalık Kanseri

İmal veya İthal

İthal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi X’tir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

PUREGON gebelik döneminde uygulandığı taktirde ciddi doğum kusurlarına yol açmaktadır/yol açtığından şüphelenilmektedir.

Gebelik dönemi

Hamilelik döneminde PUREGON kullanımı kontraendikedir.

Hamilelik sırasında maruz kalma durumunda, klinik veriler rekombinant FSH’ın teratojenik etkisini dışlamaya yetecek ölçüde değildir.

Laktasyon dönemi

Follitropin betanın süte geçmesi ile ilgili klinik veya hayvan çalışmalarından herhangi bir bilgi elde edilmemiştir. Follitropin betanın yüksek molekül ağırlığından dolayı insan sütüne geçişine rastlanmamaktadır. Eğer follitropin beta insan sütüne geçerse, çocuğun gastrointestinal sisteminde degradasyona uğrayacaktır. Follitropin beta süt üretimini etkileyebilir.

Üreme yeteneği/Fertilite