ZYPREXA VELOTAB 15 mg 28 ağızda dağılabilir tablet Nedir

Lilly Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zyprexa Velotab nedir, Zyprexa Velotab ne için kullanılır, Zyprexa Velotab ne ilacı, Zyprexa Velotab neye yarar, Zyprexa Velotab ne işe yarar, Zyprexa Velotab neye iyi gelir, Zyprexa Velotab kullananlar, Zyprexa Velotab kullanımı, Zyprexa Velotab uygulama, Zyprexa Velotab etkileri, Zyprexa Velotab faydaları bilgilerini içerir.

2.ZYPREXA VELOTAB nedir ve ne için kullanılır?

ZYPREXA VELOTAB 28 tabletlik blister strip ambalajlarda kullanıma sunulmuş olup bir kutusunda her biri 7 ağızda dağılabilir tablet ihtiva eden 4 adet blister strip mevcuttur. ZYPREXA VELOTAB ağızda dağılabilir tabletler yuvarlak ve sarı renktedir.

ZYPREXA VELOTAB antipsikotikler adı verilen bir ilaç grubuna aittir.

ZYPREXA VELOTAB, gerçekte var olmayan şeyleri duymak, görmek veya hissetmek, yanlış inanışlar, anormal şüphecilik, içine kapanmak gibi semptomların eşlik ettiği bir hastalığın tedavisinde kullanılır. Ayrıca bu hastalığı yaşayan hastalar kendilerini depresif, endişeli veya gergin hissedebilirler.

ZYPREXA VELOTAB, coşkulu ve fazlasıyla enerjik hissetme, normalden çok daha az uykuya ihtiyaç duyma, birbirini kovalayan fikirler öne sürerek çok hızlı konuşma ve bazen aşırı sinirlilik gibi semptomların eşlik ettiği bir durumu tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca bu durumla birlikte olabilen duygudurum iniş (deprese) ve çıkışlarını engelleyen bir duygudurum dengeleyicidir.

ZYPREXA benzer durumların tedavisi için 13-17 yaş arasındaki ergen hastalarda da kullanılabilir.